Călădăruşe: CEO a raportat un profit fals pe primul trimestru

Sindicalistul Gabriel Căldărușe acuză administraţia Complexului Energetic Oltenia că a raportat un profit fals pe primele trei luni ale anului 2016. Acesta spune că deţine informaţii conform cărora compania nu doar că nu a avut profit în primul trimestru, ci a înregistrat un deficit de 145 de milioane de lei. Administraţia condusă de Laurenţiu Ciobotărică a anunţat în luna aprilie că rezultatul net al companiei pe primul trimestru s-a concretizat într-un profit de 144,2 milioane lei.

Reporter: De ce credeţi că profitul raportat de administraţia Ciobotărică pe primul trimestru este unul fals?

Gabriel Căldărușe: Există certitudinea că pe primul trimestru acel profit este unul fals, făcut din provizioanele, pierderile de anul trecut, ceea ce a fost trecut la pierderi anul trecut, a fost trecut anul acesta la venituri. Este vorba de 289 de milioane de lei. Făcând un calcul simplu se vede foarte clar că de fapt pe primul trimestru există un deficit de 145 de milioane de lei.

Reporter: De unde aveţi aceste informaţii?

G.C.: De la persoane din interiorul Complexului Energetic Oltenia.

Reporter: Cum aveţi de gând să reacţionaţi?

G.C.: Noi vom face sesizări, vom informa sau vom face adrese către factorii responsabili în acest domeniu. Aici vorbim de Ministerul Energiei, chiar de primul ministru al României, deoarece considerăm că nu mai trebuie tolerate astfel de situaţii în care unii să aibă ca sarcină să aducă această companie în insolvenţă şi noi să stăm cu mâinile în buzunar.

Vizualizări: 543

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: