Dian Popescu: Candidez pentru deputat pentru că este loc eligibil

Dian Popescu şi-a refăcut calculele şi spune că va candida pentru un mandat de deputat întrucât la ora actuală este un post eligibil pentru ALDE. Deşi a dezminţit zvonurile potrivit cărora şi-ar aranja o candidatură la Dolj, Dian Popescu zice că „în politică, niciodată să nu spui niciodată”. El a comentat şi situaţia PNL Gorj încâlcită a organizaţiei municipale a PNL

Rep: Se vehiculează că veţi candida la Dolj. Este adevărat?

D.P.: La Dolj sunt coordonator. Preşedintele filialei ALDE este domnul Ion Cupă, iar eu îi dau o mână de ajutor. După cum stau lucrurile la ora actuală, pot să vă spun că nu mă duc la Dolj pentru a candida acolo, dar în politică totul este posibil, niciodată să nu spui niciodată. Până la toamnă, mai sunt multe lucruri de făcut, iar eu nu pot să spun decât care este viziunea mea în acest moment.

Rep.: Atunci, care este viziunea dumneavoastră privind alegerile parlamentare?

D.P.: Voi candida ca deputat, din partea ALDE, pe locul I. Din punctul meu de vedere, ori deputat, ori senator ai aceeaşi poziţie politică în Parlamentul României. Este o opţiune în acest moment, dar s-ar putea ca până la toamnă să fie alte schimbări.

Rep.: Sunteţi senator. Ce v-a făcut să vă răzgândiţi?

D.P.: Postul de la Gorj de deputat este un post eligibil, la ora actuală, în proporţie de 95%. Până în acest moment, postul de senator nu este unul eligibil, raportându-ne la rezultatele de la alegerile locale. Dacă Tudor Barbu va candida la Gorj pentru un post de senator va fi eligibil pentru ALDE şi post de senator care la ora actuală ar fi pentru PNL.

Rep.: Domnul Marcel Romanescu ar putea prelua organizaţia municipală a PNL. Ce părere aveţi?

D.P.: Dacă Marcel Romanescu ar prelua organizaţia municipală a PNL ar face o greşeală pentru că şi aşa a făcut o greşeală că a rămas în PNL, ca să fie umilit politic la nivelul PNL. Dacă dânsul preia filiala, practic, se autopropune ca roată de rezervă, iar de fiecare dată când trebuie să ia o poziţie va fi schimbat cu altul. Din punctul meu de vedere, Marcel Romanescu face o greşeală pentru că el nu intră în alegeri să-şi arate valoarea politică, el intră practic să organizeze. Ar fi o mare eroare printre alte erori pe care le-a făcut Marcel Romanescu.

Vizualizări: 603

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: