Iordache, consilierul voluntar al primăriţei din Turceni

Fostul primar din Turceni, Ion Iordache, a clarificat situaţia lui în primărie, declarând că este consilierul personal voluntar al primăriţei Cristina Cilibiu. Iordache a făcut o serie de acuzații la adresa fostului primar Dumitru Gâlceavă. Iordache a fost la rândul lui primar şi este cumnatul actualei primăriţe.

Reporter: Este adevărat că sunteți consilierul personal al doamnei primar Cilibiu?
Ion Iordahce: Da, sunt consilier personal voluntar, adică fără bani. O să particip la ședințele de consiliu pentru că oamenii nu înțeleg, primarul își ia aparatul de lucru cu el și oamenii cu care poate să explice și să prezinte proiectele, ăia care îl ajută pe primar să le facă. Este posibil să fie și situații când poate primarul va trebui să plece din localitate sau va avea vreo problemă și nu poate participa la ședințe și atunci doamna primar a zis că o să mă împuternicească pe mine să prezint din proiectele pe care le are, pe care le-a făcut împreună cu mine și cu alții.

Rep.: Aleșii PNL au părăsit marți ședința?
I.I.: Da, au părăsit ședința pentru a încerca să blocheze lucrurile. PSD are majoritate, dar unul dintre consilieri a fost plecat în concediu și ei au profitat de chestia asta și au încercat să încurce, și ca și argument pe care l-a spus fostul primar a fost că unul dintre proiectele care era pe ordinea de zi, respectiv aprobare întocmire PUZ, pentru el nu s-a făcut consultare publică. Gâlceavă nu vrea să aprobe PUZ pentru că îi este teamă că grupurile de interese care sunt în jurul lui vor avea de suferit.

Rep.: Ce se întâmplă cu autorizaţiile care au fost deja emise fără a exista PUZ?
I.I.: Teoretic ar trebuie să fie nule, dar în mare parte și-au produs efect și nu știu cine va răspunde pentru asta sau dacă va sesiza cineva treaba asta. În afară de asta, săptămâna trecută a venit la primărie o hotărâre judecătorească definitivă prin care primăria trebuie să plătească 600.000 de lei penalități de întârziere pentru niște plăți pe care Gâlceavă nu a vrut să le facă, fără nici cel mai mic motiv, și cu siguranță acum primăria se va îndrepta împotriva lui, pentru că nu poate plăti primăria niște bani așa că a vrut Gâlceavă să-și arate mușchii față de unii și față de alții.

Vizualizări: 599

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: