Călătoria în stratosferă cu balonul ar putea fi autorizată

Călătoria în stratosferă cu balonul va deveni realitate începând cu anul 2024. O companie dorește să ofere experiențe de neuitat şi propune un zbor către stratosferă în cel mai ecologic mod posibil. 

World View Enterprises dezvoltă un sistem bazat pe baloane care va transporta oamenii către stratosferă, primele zboruri comerciale vizând începutul anului 2024, a anunțat compania din Arizona. Călătoria tipică va dura șase până la opt ore și va duce pasagerii la o altitudine de cel puțin 30.000 de metri, unde vor putea vedea curbura Pământului. Dar experiența generală va dura cinci zile, au spus reprezentanții World View. 

Fiecare scaun al capsulei Explorer, presurizate, cu opt pasageri, se vinde cu 50.000 de dolari – semnificativ mai puțin decât orice altă ținută majoră de turism spațial. Iar călătoria către stratosferă va fi suficient de lină și blândă pentru a găzdui oameni de vârste foarte variate, potrivit reprezentanților World View. „Prin proiectarea unei experiențe de turism spațial care este mai accesibilă pentru mai mulți oameni, sperăm să oferim șansa de a vedea planeta noastră de pe noi culmi fără precedent”, a spus un reprezentant al companiei. 

Aceasta nu este prima incursiune a World View în turismul spațial. În urmă cu aproape un deceniu, compania a anunțat planuri pentru un sistem de capsule cu baloane numit Voyager, care să transporte oamenii către stratosferă în schimbul a 75.000 de dolari, dar care nu s-a realizat.

Vizualizări: 536

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: