Căldăruşe, Iovan, Nanu Mic şi Neferu, în conferinţă de presă. Ce au spus!

Sindicaliştii Gabriel Căldăruşe, Eugen Iovan, Aurel Nanu Mic şi Ştefan Neferu au vorbit, astăzi, într-o conferinţă de presă despre discuţia pe care au avut-o ieri la Ministerul Energiei. Din spusele liderilor se pare că au vorbit despre mai multe probleme ale CEO, dar nu au rezolvat ceva anume primind multe promisiuni.

 Picture_018

Liderii sindicali au confirmat că au vorbit cu Andrei Gerea despre posibilitatea închiderii grupului 1 de la Turceni, a cariera Peşteana şi a termocentralei Brăila. „Noi ne-am asumat lucrurile acestea. În legătură cu programul de restructurare, trebuie închise nişte capacităţi. Am avut discuţii şi cu Directoratul complexului şi cei care suntem semnatari ai acordului ne-am asumat ca să ducem mai departe compania, ca să poate să existe pe piaţa a acestui plan de restructurare în care 1.100 au fost externalizaţi de la Berbeşti care vor pleca cu 16 martie iar 2.000 de salariaţi vor pleca prin disponibilizări al 1 iunie”, a declarat Eugen Iovan, preşedintele Sindicatului Energia Turceni. Tot în conferinţa de presă, liderul SMEO, Gabriel Căldăruşe, a recunoscut faptul că angajaţii care vor fi disponiblizaţi sunt lipsiţi de protecţie. „În lipsa unui contract colectiv de muncă, există o anumită lipsă de protecţie a salariaţilor în ceea ce înseamnă disponibilizările colective”, a mai spus acesta.

Liderul sindical de la Turceni, Eugen Iovan, a spus că nu este nicio problemă pentru salariaţii de la Termocentrala Turceni dacă se închide grupul 1. Sindicalistul a spus că acest grup nu mai funcţionează rar şi că oricum salariaţii asigură necesarul numai la 3 grupuri şi jumătate din cele 5 existente.     


Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: