Căldăruşe preconizează profit uriaş la CE Oltenia în 2016

Liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), Gabriel Căldărușe, spune că CE Oltenia ar trebui să înregistreze un profit de 128 de milioane de euro la finalul anului 2016. Sindicalistul spune că a ajuns la această cifră făcând o evaluare a situaţiei pe primul trimestru.

Chiar dacă grupurile energetice ale termocentralelor CE Oltenia vor sta mai mult oprite până la finele lunii iunie, liderul SMEO nu își face griji că societatea ar putea încheia anul financiar 2016 pe pierdere. Mai mult, acesta se gândeşte că CE Oltenia va înregistra un profit frumușel când va trage linia la final de an.
Gabriel Căldăruşe a spus la Radio Infinit cum de a ajuns la această concluzie. "Dacă ne uităm pe primul trimestru al anului 2016, când complexul a avut o lună de funcţionare foarte bună, luna ianuarie, februarie și martie au fost două luni slabe şi a avut totuşi complexul un asemenea profit, acum, extrapolăm puțin, putem trage concluzia că încă trei luni de funcționare foarte bune până la sfârşitul anului, ceea ce este mai mult decât sigur că vom îndeplini acest lucru, sigur în perioada de iarnă și perioada de vară vom aveam cel puțin trei luni de funcționare foarte bune, înseamnă că vom avea și un profit extraordinar de bun. Raportându-ne la cel din primul trimestru înseamnă că pe undeva, cu 4 luni de funcționare bune spre foarte bune, vom putea ajunge la un profit de 128 de milioane de euro", a declarat Gabriel Căldărușe, președintele SMEO.
Complexul Energetic Oltenia a anunțat un profit de 144.2 milioane de lei pe primul trimestru al acestui an, chiar dacă producția de cărbune și energie a scăzut.

Vizualizări: 2,598

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: