Marea Britanie, interesată de cărbunele din Gorj

Marea Britanie vrea să investească în lignitul din Gorj. Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a efectuat vineri o vizită la Târgu Jiu, scopul fiind discutarea unor parteneriate culturale şi economice cu autorităţile locale. Ambasadorul a discutat cu conducerea Complexului Energetic Oltenia, în vederea unei colaborării ce vizează implementarea unor tehnologii nepoluante. Paul Brummell a semnat şi în Cartea de Onoare a judeţului Gorj.

Ambasadorul Marii Britanii a fost la prima sa vizită în judeţul Gorj şi s-a arătat încântat de operele lui Constantin Brâncuşi. Ambasadorul s-a întâlnit cu Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, cu Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu, dar şi cu liderii PNL Gorj. „Sunt foarte fericit să mă aflu aici, la Târgu Jiu. Este prima mea vizită în judeţul Gorj şi împreună cu domnul director al Centrului Cultural Brâncuşi am vizitat Calea Eroilor, o mândrie pentru Târgu Jiu. Aveţi aici monumente unice în lume, făcute de marele sculptor Constantin Brâncuşi. Am vrut să mă întâlnesc cu autorităţile locale şi mă voi întâlni şi cu domnul director al Complexului Energetic Oltenia pentru a discuta economia şi perspective de a dezvolta legături mai strânse cu Marea Britanie”, a declarat Paul Brummell.
Ambasadorul a ales să vizite Gorjul, dat fiind faptul că economia judeţului nostru se bazează pe cărbune, la fel ca şi industria Marii Britanii. Acesta a subliniat că Marea Britanie cunoaşte greutăţile parcurgerii unui proces de restructurare. Ambasadorul a discutat cu conducerea Complexului Energetic Oltenia în vederea începerii unui parteneriat între Marea Britanie şi România pentru dezvoltarea tehnologiilor nepoluante în producţia de cărbune. „Marea Britanie este o ţară în care industria a fost construită pe cărbune, cărbunele a fost izvor de energie absolut esenţial pentru această dezvoltare industrială. Mai recent, avem provocări foarte mari în ceea ce priveşte restructurarea de sector energetic al nostru. Ştiu că şi aici în Târgu Jiu, în judeţul Gorj, cărbunele este baza industrială. Ştiu că pentru emisiile de carbon sunt provocări legate de a folosi tehnologii curate. Tehnologiile britanice sunt specializate în această privinţă, sper să fie posibilităţi de a colabora cu Complexul Energetic Oltenia”, a precizat Paul Brummell.
COMUNICAT
„Conducerea CE Oltenia a confirmat necesitatea constituirii de parteneriate şi a asigurării surselor de finanţare pentru aplicarea tehnologiilor noi atât în activitatea energetică, cât şi în cea minieră, având în vedere că această zona deţine rezerve de lignit pentru încă 40 de ani”, se arată într-un comunicat de presă remis de CEO.

Vizualizări: 4,217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: