Căldăruşe: Semnăm contractul după ce discutăm cu oamenii

Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), organizaţie afiliată la Federaţia Univers, a declarat că va semna contractul colectiv de muncă doar dacă oamenii vor fi mulţumiţi de ceea ce se obţine. Finalizarea negocierilor pentru Contractul Colectiv de Muncă a fost stabilită pentru data de 15 februarie. Actualul CCM e valabil până pe 19 februarie.

Liderul sindical din bazinul Rovinari, Gabriel Căldăruşe, a declarat că dacă nu vor fi obţinute drepturile solicitate de angajaţi sunt posibile şi mişcări de protest. „E posibil orice. Vă daţi seama că putem ajunge la un conflict, e posibil să fie mişcări de proteste, grevă, orice variantă e posibilă la ora actuală“.

Acesta a mai spus că nu va semna contractul de muncă dacă acesta nu va avantaja minerii şi energeticienii. „V-am spus, în caz că nu vom satisface doleanţele oamenilor ne vom duce la dumnealor şi dumnealor vor lua decizia. Ce vom face. Nu vom semna acest contract fără să consultăm oamenii, oamenii vor spune da sau nu. După prezentarea bugetului de venituri şi cheltuieli vor începe adevăratele negocieri, dorim să ne păstrăm locurile de muncă“.

Dar în timp ce au început negocierile pentru noul contract, are loc o nerespectare a contractului aflat în curs. Gabriel Căldăruşe a susţinut punctul de vedere al celorlalte sindicate, cerând redistribuirea economiei de la fondul de salarii. Sindicatele au calculat o economie de 15 milioane de lei în timp ce administraţia spune că a şi depăşit fondul alocat cheltuielilor cu salariile. „Există o contradicţie, dumnealor spun că au depăşit fondul de salarii, noi spunem că există economie la fondul de salarii. Vă daţi seama, ne vom consulta cu organizaţiile sindicale, deciziile să le luăm de comun acord. Din punctul nostru de vedere diferenţa până la cel cheltuit reprezintă economia la fondul de salarii“.

Gabriel Căldăruşe a mai spus că din situaţiile prezentate de societate, pe 2014 rezultatul financiar final este negativ. „Din activitatea de producţie suntem pe profit, dar din activitatea financiară se pare că anul va fi încheiat pe minus“.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: