Căldăruşe, somat să renunţe la salariul de la CE Oltenia

Preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), Gabriel Căldăruşe, ar putea renunţa la postul şi salariul din Complexul Energetic Oltenia pentru salariul de la sindicat. Informaţia a fost furnizată de sindicalistul Ion Ruşeţ, care crede că cele cinci zile de muncă sindicală pe lună reprezintă prea puţin pentru dimensiunea organizaţiei. Gabriel Căldăruşe răspunde „timid“ la această propunere. Dar, în urmă cu câteva luni, Căldăruşe declara răspicat: „Nu sunt un sfânt, dar niciodată nu voi face ce au făcut liderii lui Marin Condescu“.

Liderul sindical Ion Ruşeţ a susţinut într-o emisiune tv că Gabriel Căldăruşe ar trebui să renunţe la postul pe care-l are la CE Oltenia pentru a se ocupa mai mult de sindicat. Ruşeţ a spus că cele cinci zile prevăzute în lege, pentru muncă sindicală, sunt prea puţine pentru numărul mare de membri. Ruşeţ a mai spus că învoirile pe care şeful de unitate i le-ar acorda ar duce la nişte obligaţii pe care Căldăruşe le-ar avea faţă de şeful carierei. „Domnul Căldăruşe va trebui să demonstreze că este preocupat de soarta lucrătorilor. Trebuie să stai mai puţin la birou şi să găseşti o formulă care să-i permită să fie în mijlocul oamenilor. Şi din acest motiv cred că este necesar să-şi suspende Contractul Individual de Muncă la Complexul Energetic Oltenia şi să ia indemnizaţie de la sindicat. Pentru că cele cinci zile puse la dispoziţie, în opinia mea, sunt insuficiente. Probabil vom discuta în conferinţa viitoare“, a declarat Ion Ruşeţ la un post local.

Promitea că va fi „altceva“

Numai că, unul dintre marile subiecte pe baza cărora liderii „noi“ din CE Oltenia au bătut monedă este chiar salariul mare pe care liderii îl încasau de la sindicat. Liderii din FNME aveau salarii de peste 10.000 de lei. „Vom arăta că suntem altceva faţă ceea ce a fost până acum. Nu vor prima interesele de grup, interesele personale şi altfel de interese în rândurile sindicaliştilor sau a celor care conduc sindicatul“, promitea Gabriel Căldăruşe la înfiinţarea Sindicatului Mine Energie Rovinari. Întrebat despre acest lucru, Gabriel Căldăruşe spune că o decizie privind renunţarea la locul de muncă pentru a fi plătit de sindicat trebuie luată de conferinţa sindicatului. Astfel, dacă acesta va ajunge să fie plătit din cotizaţiile membrilor, el va trebui să respecte decizia acestora. În acelaşi timp, liderul aduce argumente pentru suspendarea contractului de muncă şi trecerea la sindicat. „N-aş vrea să comentez foarte mult declaraţia domnului Ruşeţ. Din punctul acesta de vedere e un adevăr, timpul e limitat. Cinci zile pe lună. Dar această decizie nu voi putea să o iau eu şi nici nu o voi lua eu, ci conferinţa. E o decizie colectivă pe care o iau colegii mei, nu eu. V-am spus că nu vreau să comentez pentru că s-ar putea să văd în anumite ziare că deja îşi pregăteşte terenul pentru anumite lucruri. A fost această campanie, vă spun sincer am făcut tot posibilul să ajung peste tot, dar nu am reuşit. Cred că am avut întâlniri directe cu maxim 15% din oameni“, a declarat Căldăruşe.

OBIECTIV

Gabriel Căldăruşe spune că din poziţia sa de preşedinte SMEO va susţine orice negociere care nu pune în pericol locurile de muncă. Prioritate este păstrarea locurilor de muncă.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: