Cale liberă pentru arestarea senatorului Şova

Decizie favorabilă reţinerii şi arestării lui Dan Șova luată ieri de membrii Comisiei Juridice din Senatul României, acesta fiind primul pas pentru ca restul parlamentarilor să dea „verde” solicitării formulate de procurorii DNA în acest sens.

Cinci din membrii comisiei au votat pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării lui Șova, în timp ce doi au fost contra, iar trei s-au abţinut, semn că nu toţi parlamentarii au luat de bune cele aproape 3000 de pagini din dosarul ce le-a fost înaintat de DNA și unde se presupune că există suficiente probe care să susțină acuzațiile ce îi sunt aduse lui Șova.

Senatorul PSD a fost și el la comisie pentru a studia dosarul, după 4 ore de citit acuzațiile DNA acesta refuzând să facă vreun comentariu în fața jurnaliștilor. Tăcerea lui Șova vine pe fondul unei decizii a acestuia de a nu mai face declarații publice, el menționând chiar la un moment dat că nu ar mai fi persoană publică pentru a comenta acuzațiile DNA, în paralel cu el ieșind din decorul public al declarațiilor și fostul premier Victor Ponta. Cei doi sunt, de altfel, judecați împreună în dosarul „Turceni – Rovinari”, dosar în care Șova este sub control judiciar, asta după ce, în primăvară, parlamentarii PSD au făcut tot ce le-a fost posibil pentru a-l apăra pe Șova de cătușele DNA.

Cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului va fi luată în discuţie miercurea viitoare, pe 2 decembrie, pe 1 Decembrie Șova având ocazia să spună, probabil pentru ultima dată, cât de mândru este că e român. În dosarul respectiv el e acuzat că a cerut și primit 100.000 de euro pentru a intermedia încheierea a două contracte de consultanță juridică pentru o casă de avocatură din București cu CET Govora. Banii ar fi fost folosiți la plata în rate a unui apartament luat de la un alt parlamentar al PSD, Cristian Rizea, cel care aspiră să devină primar al Sectorului 5, în locul lui Marian Vanghelie. Problema este că apartamentul îi aparţine de fapt, fratelui lui Rizea, stabilit în străinătate, acesta mandatându-l pe politician să îi administreze mai multe bunuri, dar reclamând la Poliţie faptul că acestea au fost înstrăinate fără acceptul său. În dosar se arată că Șova lua lunar 5000 de euro din şpaga de la Govora şi o vira direct în contul lui Rizea, plătind astfel ratele la apartament, asta în condiţiile în care fosta sa casă de avocatură a derulat contracte de milioane de euro cu diferite entităţi ale statului român.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: