Rovinari: Bani din Norvegia pentru Casa de Cultură

Primăria Rovinari țintește fonduri norvegiene pentru a reabilita Casa de Cultură din oraș. Autoritățile au nevoie de circa două milioane de euro pentru a schimba fața clădirii care s-a degradat. După ce va fi modernizată, Casa de Cultură va deveni sediu pentru toate instituțiile publice din Rovinari.

În cazul în care Primăria Rovinari nu va reuși să ia bani din Norvegia pentru reabilitarea Casei de Cultură, va solicita bani de la Compania Națională de Investiții. Ar avea nevoie de până la două milioane de euro, bani pe care nu îi are în bugetul local pentru o astfel de investiție. „Avem două variante pentru Casa de Cultură. Să depunem pe fonduri norvegiene. Deja am vorbit. Sunt fonduri norvegiene pe eficientizare energetică. Au luat foarte multe orașe din țară. Dacă nu luăm de acolo, mergem la Compania Națională de Investiții. Un milion - două de euro e greu pentru Primăria Rovinari să investească în Casa de Cultură”, a explicat edilul Robert Filip.

Când va fi gata, primarul vrea să transforme Casa de Cultură într-un spațiu unde va aduce toate instituțiile din oraș la un loc.

Primăria, Poliția Locală, Finanțele, toate instituțiile publice din Rovinari vor funcționa în sediul Casei de Cultură pentru ca localnicii să-și rezolve problemele mult mai rapid, în același loc. „Dorința mea ar fi să luăm banii, să o reabilităm și în Casa de Cultură, să punem toate birourile din primărie, să fie open space, să vină omul, să ducem acolo toate instituțiile, Poliția Locală, Finanțe, toate ghișeele. Omul să intre, să-și ia un tichet, să rezolve toate problemele acolo fără să stea să pe la prea multe ghișee. Vom avea cultura sus, primarul, secretarul, restul, la vedere. Definitiv vom muta sediul acolo pentru că e și mai simplu de controlat toate instituțiilor și vom schimba destinația actualului spațiu în care funcționează acum primăria”, a mai transmis primarul din Rovinari, la Tele3.

Vizualizări: 2,208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: