Primar şi consilier, la cursuri de "formare profesională a adulţilor"

Un primar şi un consilier local au plecat la cursuri pe litoral pe banii primăriei, dar fără aprobarea Consiliului Local. Este vorba de primarul suspendat din comuna Cruşeţ, Viorel Drăguşin. Acesta nu a plecat singur la Jupiter în mijlocul verii. Pe lângă consilierul local a mai luat şi un angajat din cadrul primăriei. Totul a fost descoperit în timpul controlului făcut de Curtea de Conturi luna trecută la Primăria Cruşeţ.

Două cursuri de perfecţionare au fost plătite din banii primăriei Cruşeţ. Este vorba de un curs de "Servicii legate de activitatea de formare profesională a adulţilor", în valoare de 12.660 de lei, şi un altul în valoare de 2.070 de lei pentru "Formarea profesională a adulţilor".

Ca şi abatere constatată este plata unor cursuri de pregătire profesională pentru doi aleşi locali fără a avea aprobarea Consiliului Local. Entitatea a plătit cursurile care s-au desfăşurat la Jupiter în perioada 23-29.07.2018. La aceste cursuri a participat un funcţionar public şi doi aleşi locali, şi anume primarul şi un consilier local. S-a constat că cei doi nu au avut acordul Consiliului Local, iar primăria înregistra plăţi restante la 31.12.2017 de 765.614 lei. Valoarea abaterii este de 9.820 de lei reprezentând plata cursurilor celor doi aleşi locali", se arată în rapotul Curţii de Conturi Gorj.

Neregula a fost pusă în sarcina primarul de atunci, Viorel Drăguşin, care în primăvara acestui an a fost suspendat din funcţie după ce a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Viorel Drăguşin a fost declarat încompatibil pentru că a deţinut simultan funcţia de primar, comerciant persoană fizică autorizată şi reprezentant al comunei Cruşeţ în AGA a SC SALUBRIS GILORT SRL.

Viorel Drăguşin nu vrea să piardă aşa de uşor scaunul de primar şi, în ciuda faptului că a pierdut procesul cu ANI, acesta a contestat în această vară la Tribunalul Gorj decizia prin care a fost suspendat şi instanţa i-a dat câştig de cauză.

Vizualizări: 2,549

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: