Calificare istorică în primăvara europeană

Echipa antrenată de Antonis Constantinides, Energia Târgu Jiu, a terminat pe locul 2 în Grupa B şi merge în Last 16-EuroChallenge. Energia a pierdut aseară în ultimul meci din Grupa B, în deplasare, scor 74-97, în faţa bulgarilor de la Lukoil Sofia. În ciuda înfrângerii de la Sofia, echipa s-a calificat în următoarea fază a competiţiei.

La prima sa participare într-o cupă europeană, Energia a reuşit performanţa de a trece de o grupă în care a plecat din postura de out-sider. În ciuda înfrângerii de la Sofia, Energia a avut un avans consistent la coşaveraj faţă de ungurii de la Kormend.  Antrenorul Energiei a recunoscut că echipa sa a făcut un meci foarte slab la Sofia, dar important este că echipa gorjeană s-a calificat mai departe. “Un meci foarte slab și o performanță foarte slabă pentru noi. Nu am arătat nimic din ceea ce am pregătit pentru acest meci. Nimic nu a mers așa cum trebuie în jocul nostru, trebuie să ne gândim la motive și să reparăm toate problemele înainte începerii rundei viitoare. Am pierdut, dar în același timp mergem mai departe în această competiție și asta e cel mai important în acest moment”. Energia va juca în următoarea fază a competiţiei în Grupa I -Last 16, care are în componenţă echipele ENEL BASKET BRINDISI din Italia, ocupanta locului 1 în grupa A, OKAPI AALSTAR din Belgia, ocupanta primului loc în grupa C şi BC ASTANA din Kazahstan, calificată de pe locul 2 din grupa D.

BILETE

Energia anunţă că abonamentele pentru returul campionatul 2014/2015 al Ligii Naţionale Masculine de Baschet, pentru următoarea fază a Cupei României, dar şi pentru cele trei meciuri din Last 16-EuroChallenge,  fază în care Energia s-a calificat, vor fi puse în vânzare din data de 23 decembrie 2014.

Programul Energiei conform datelor de disputare publicate de FIBA:

13.01. 2015    ENERGIA  – Okapi Aalstar

20.01.2015    BC Astana – ENERGIA

27.01.2015    Enel Brindisi  – ENERGIA

10.02.2015    Okapi Aalstar  – Energia

17.02.2015    ENERGIA  – BC Astana

24.02.2015    ENERGIA  – Enel Brindisi

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: