Calificativ “nesatisfăcător” în alianța PSD-ALDE. Atenționare pentru Filip!

Supărare mare în alianța de guvernare la nivelul județului Gorj, după ce primarul ALDE din Rovinari, Robert Filip, a dat calificativ “nesatisfăcător” unei salariate care este soția liderului PSD Rovinari, Constantin Pistolea. Senatorul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, crede că Filip ar fi trebuit să se consulte cu președintele PSD Gorj, Mihai Weber, înainte de a lua o astfel de decizie.

Constantin Pistolea a ieșit vineri în fața Primăriei Roviari cu o pancartă pe care scria “Greva foamei” și „Stop abuzurilor”. Acesta este consilier local și crede că unele voturi ale lui au determinat calificativul “nesatisfăcător” primit de soție. Pistolea a încetat protestul după o discuție cu primarul Filip și și-a exprimat speranța că pe viitor alianța PSD-ALDE va funcționa.

Interesant este cum a comentat senatorul Florin Cârciumaru această situație. Acesta a spus la Interviurile Infinit FM că Filip ar fi trebuit să îl întrebe pe liderul PSD Gorj, Mihai Weber, înainte de a lua o astfel de măsură, chit că este una strict administrativă. “Domnul primar a luat o măsură nu prea ortodoxă în ceea ce o privește pe soția președintelui PSD Rovinari, în sensul că după 20 de ani de activitate în primărie, fără nicio explicație, a primit un calificativ nesatisfăcător. Nu știu, poate avea motivele dânsului pentru acest calificativ, dar cred că fiind această situație, fiind soția președintelui PSD Rovinari și PSD fiind în alianță la guvernare cu ALDE, cred că domnul Filip trebuia să pună o întrebare și să colaboreze cu domnul Weber pe această linie”, a spus Cârciumaru.

Acesta are și un sfat pentru primarul din Rovinari: “Trebuie să fie mai atent pentru că actul de conducere din administrație este total diferit față de conducerea din politică. Dacă vrei să funcționeze o alianță în politică, trebuie să colaborezi”.

Cârciumaru a spus că președintele PSD Gorj, Mihai Weber, a avut o discuție cu Ion Cupă, președintele ALDE Dolj, pentru a-i spune că nu funcționează alianța la Gorj.

Cârciumaru nu vede cu ochi buni nici faptul că primarul liberal Marcel Romanescu a dat același calificativ “nesatifăcător” unor șefe din Primăria Târgu Jiu, care timp de zeci de ani au primit doar “foarte bine”. “După o activitate în primărie de zeci de ani a doamnei Narcisa Cristea, poate 30 de ani, să primești calificativul nesatisfăcător nu este bine. Același lucru este și cu doamna Pasăre. Eu am găsit-o în primărie, am promovat-o atunci când fostul șef al serviciului a plecat în mediul privat. Serviciul Urbanism este foarte greu, aici sunt foarte multe presiuni. La început poate și pe mine mă supăra doamna Pasăre, că nu era de acord cu diferite construcții, dar mergând la fața locului și explicându-mi legal, mi-am dat seama că nu face decât să nu mă lase să iau decizii greșite”, a spus Cârciumaru la postul de radio.

Acesta a spus că s-a ferit de a da alte calificative decât “foarte bine”, pentru a nu distruge cariere.

Vizualizări: 2,042

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: