Călinoiu a dat şefia regiunii pe funcţia de vice la PSD

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, nu mai pare a fi hotărât să intre în cursă pentru şefia Regiunii Oltenia, după ce Congresul PSD l-a votat în funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional. Surse din interiorul organizaţiei spun că noua funcţie a lui Călinoiu va lăsa cale liberă social-democraţilor de la Dolj pentru preşedinţia Regiunii.

Ion Călinoiu a fost ales printre cei opt vicepreşedinţi PSD de la nivel naţional cu un număr de 2421 de voturi, dintr-un total de 3932 de voturi valabil exprimate, la o diferenţă de 850 de voturi faţă de colegul său de la Mehedinţi. Ion Adrian Duicu, preşedintele PSD Mehedinţi, a obţinut doar 1571 de voturi. Şi Ion Prioteasa, preşedintele PSD Dolj, a pierdut funcţia de vicepreşedinte PSD la nivel naţional, cu un număr de 654 de voturi din totalul de 3932 de voturi valabil exprimate.

Cea mai înaltă funcţie de pe Regiunea Olteniei a obţinut-o preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, care a devenit vicepreşedinte pe regiunea Sud-Vest cu 504 voturi pentru, dintr-un total de 528 de voturi valabil exprimate. Surse din interiorul PSD spun că Ion Călinoiu a fost susţinut de Victor Ponta pentru funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional tocmai pentru a renunţa la ideea candidaturii la funcţia de preşedinte al Regiunii Oltenia, astfel lăsând cale liberă social-democraţilor de la Dolj. Întrebat de jurnalişti dacă a existat vreo înţelegere în acest sens, Ion Călinoiu a fost destul de rezervat în declaraţii. „Nu este vorba despre vreo astfel de înţelegere. Rămâne de văzut dacă voi candida pentru funcţia de preşedinte al Regiunii Oltenia. Deocamdată, nu voi pot să vă spun nimic concret”, a declarat Ion Călinoiu, în cadrul unei conferinţe de presă.

SUSŢINERE

Ion Călinoiu este susţinut de USL Gorj pentru funcţia de preşedinte al Regiunii Oltenia. Înaintea Congresului PSD, Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, declara că obţinerea de către Ion Călinoiu a funcţiei de vicepreşedinte PSD îi va uşura ascensiunea spre funcţia de preşedinte al Regiunii Oltenia.

VOTURI

Ion Călinoiu s-a declarat mulţumit de faptul că s-a folosit votul electronic. „Votul s-a desfăşurat după o metodă performantă. Am stat doar 30 de secunde în cabina de vot, iar întreg procesul a durat cam de la ora 12.30 la ora 14.00”, a declarat Călinoiu. Acesta a mai precizat că, în noua sa postură, va merge la Bucureşti ori de câte ori va fi şedinţă de Birou Permanent.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: