Călinoiu: A venit momentul, după 25 de ani, să ne apucăm de treabă

Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, a vorbit într-o emisiune la Radio Infinit despre eşecul de la alegerile prezidenţiale. Călinoiu este extrem de dezamăgit, dar nu a căutat vinovaţi pentru pierderea alegerilor. El şi-a declarat sprijinul pentru Victor Ponta, chiar dacă sunt „convulsii“ în partid. Călinoiu crede că Victor Ponta va fi reales preşedinte la Congresul PSD planificat pentru anul viitor.

Reporter: Cum aţi trăit momentul anunţării rezultatului?

Ion Călinoiu: Chiar dacă avem un rezultat bun nu ai de ce să te bucuri dacă rezultatul final e acela în care ai pierdut meciul. Rezultatul este unul bun. Aş putea să spun că este cel mai bun obţinut la alegeri prezidenţiale, de campaniile precedente. Rezultatul, aşa cum cu demnitate l-a primit şi premierul Victor Ponta, e voinţa majorităţii, o respectăm şi ne aşteptăm să se limpezească apele şi să intrăm într-o stare de normalitate. Cred că a venit momentul după 25 de ani să ne apucăm fiecare de treabă. Acum apar convulsii şi în interiorul partidului. Sunt convins că se întâmplă şi în partea cealaltă.

Rep.: Cei de la ACL îşi doresc să continue această guvernare. Dar Klaus Iohannis a spus că ar putea intra la guvernare în 2015. Nu ştim cât va mai dura acest guvern.

I.C.: Guvernarea e cea legitimă în urma alegerilor din 2012, peste 60%. Dacă guvernul nu-şi face treaba în 2015 se poate întâmpla chiar o ieşire de la guvernare. (...) Pot să o capete când le vine rândul în 2016 dacă noi nu vom reuşi să demonstrăm că suntem competenţi. Sau cu alegeri anticipate dacă noi nu ne facem treaba şi abandonăm. Pot să o capete şi prin moţiune de cezură, prin negociere, dar asta nu e sănătoasă.

Rep.: Aţi strâns rândurile în jurul lui Victor Ponta. Unii se aşteptau să-i luaţi gâtul.

I.C.: Cu ce e vinovat Victor Ponta? A luat 5 milioane de voturi, peste bazinul partidului. Nu ştiu, nu văd ce greşeală a avut Victor Ponta. (...) Va continua să fie preşedintele PSD şi după congres, mai mult ca sigur va fi confirmat. Eu vă spun mai mult ca sigur că va fi. Am stat de vorbă cu colegii din alte judeţe, nu e omul vinovat.

Rep.: Veţi face o şedinţă?

I.C.: Da, e obligatoriu, dar de care, de tăierea capetelor? Nu ştiu dacă e nevoie acum de tăierea capetelor. S-ar putea să fie alte lucruri pe care le vom constata, în anumite localităţi, că trebuia să fie treabă mai bună.

Rep.: Aveţi să-i reproşaţi ceva unui coleg?

I.C.: Nu. Primul lucru pe care l-am făcut dimineaţa a dat mesaj de mulţumire celor care au fost implicaţi în campanie.

Rep.: Credeţi că vor fi persoane care pleca din partid?

I.C.: Nu va pleca nimeni din partid.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: