Călinoiu, cercetat în dosarul privind drumul Ţânţăreni-Crasna

Consilierul local de la Târgu Cărbuneşti, Ion Fugaru, a vorbit ieri despre audierea sa de acum câteva luni în dosarul referitor la reabilitarea drumului Ţânţăreni-Crasna. Acesta spune că a primit, săptămâna trecută, o hârtie de la Direcţia Naţională Anticorupţie, Craiova, în care i se aduce la cunoştinţă că lucrurile sesizate de el sunt reale. Fugaru este cel care în noiembrie 2011 a depus o sesizare penală în care îl acuza pe preşedintele Consiliului Judeţean Ion Călinoiu că a plătit sute de miliarde pentru lucrări neterminate.

Reabilitarea drumului Crasna-Ţânţăreni a costat circa 500 de miliarde de lei vechi. Acum un an au apărut şi primele probleme, în comuna Săcelu o parte din drum fiind grav avariată din cauza alunecărilor de teren. Democrat-liberalul Ion Fugaru declară că are confirmare de la DNA că au fost făcute nereguli la acest drum. „Este vorba despre 20.000 de mp care nu au fost asfaltaţi, pe drumurile laterale, tocmai de aceea se află în cercetare acel dosar, în care am fost la DNA. pentru acel fapt am fost acolo. Eu am fost cel care a sesizat la DNA abaterile cu privire la proiectul respectiv. Am hârtie de la DNA venită săptămâna trecută în care se confirmă cele sesizate de mine, s-a făcut disjungere faţă de mai multe persoane şi se continuă cercetările. Este venită de la procurorul şef DNA Craiova“, a declarat Ion Fugaru.

Întrebat dacă în acest dosar este cercetat şi Ion Călinoiu, Fugaru a răspuns: „Nu dau nume de persoane. Este normal că dumnealui e ordonatorul principal de credit. Există prejudiciu, aşa cum rezultă din decizia DNA Craiova“.

DOSAR

Drumul a costat 500 de miliarde fără TVA. Cu un calcul simplu, un kilometru de drum judeţean costă şapte miliarde. E strigător la cer. Ba mai mult, dacă mai pui şi TVA, kilometrul se face nouă miliarde. Nu se poate. Vinovatul este Consiliul Judeţean, ordonatorul de credite“, declara Fugaru în noiembrie 2011, atunci când a făcut şi plângerea penală, iar dosarul a stat multă vreme într-un sertar.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: