Călinoiu cere suspendarea anchetelor DNA în campanie

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat ieri că a fost prezent la şedinţa Biroului Permanent Naţional în timpul căreia Dan Şova, Marian Vanghelie şi Sebastian Ghiţă s-au autosuspendat din PSD. Preşedintele Călinoiu a făcut o declaraţie cel puţin ciudată şi anume că toţi cei care au încălcat legea sau sunt suspecţi că ar fi comis infracţiuni ar trebui anchetaţi după campanie.

Ion Călinoiu, vicepreşedinte PSD la nivel naţional, a ieşit ieri cu o declaraţie cel puţin interesantă la adresa valului de anchete DNA care îi vizează pe social-democraţi. „Nu trebuie implicată justiţia în campania electorală, trebuie să se realizeze aceste lucruri de verificare a celor ce au încălcat legea şi care sunt suspecţi de a fi vinovaţi prin încălcarea legii să o facem foarte limpede după campania electorală. Trebuie să oprim acest fenomen tocmai ca justiţia să nu simtă că are vreo presiune asupra sa bazându-se în continuare pe un principiu pe care ni-l dorim cu toţii, prezumpţia de nevinovăţie”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.

Cineva sabotează PSD

Vicepreşedintele PSD, Ion Călinoiu, a mai precizat ieri că atât Vanghelie cât şi Şova au recunoscut că au greşit, unul când s-a lăsat interceptat de DNA în timp ce negocia cu Hrebenciuc legea amnistiei, celălalt când s-a lăsat filmat de paparazzi în timp ce îl înjura pe Ponta. „S-a explicat încă o dată că nu e niciun fel de competiţie acum în interiorul partidului pentru funcţia de preşedinte. Au fost cele două exemple, Vanghelie şi Şova, care şi-au recunoscut efectiv că au făcut o greşeală, dar nu au avut aceste discuţii undeva într-un cadru oficial, au fost discuţii private care au fost speculate de cei care vor să tulbure apele în PSD”, a declarat preşedintele Ion Călinoiu.

Liderii centrali, ceva mai expliciţi

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, marţi, despre discuţia dintre Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova surprinsă în stenograme, că "mare noroc pentru unii este că prostia încă nu e infracţiune în România". "Mare noroc pentru unii este că prostia încă nu e infracţiune în România. Ăsta e marele noroc al lor", a spus Dragnea, despre discuţia Hrebenciuc-Şova. Hrebenciuc şi Şova au fost înregistraţi de DNA în timp ce negociau adoptarea legii amnistiei şi graţierii la schimb cu susţinerea pentru şefia PSD. Un alt pesedist marcat, Nichita de la Iaşi, a declarat presei că Hrebenciuc şi Şova au greşit că au abordat subiectul în campanie electorală. "Avem timp după", a spus Nichita.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: