Primărița din Berlești a câştigat procesul cu ANI

Maria Dumitrașcu, primarul comunei Berlești, a primit ieri verdictul în procesul cu Agenția Națională de Integritate, Curtea de Apel Craiova dându-i dreptate, ea fiind unul dintre puținele cazuri în care un primar acuzat de incompatibilitate reușește să aibă câștig de cauză.

Sentința nu e definitivă, dar e de bun augur, magistrații admițând contestația primăriței și anulând raportul inspectorilor de integritate, prin care aceștia o declarau pe Dumitrașcu incompatibilă. Verdictul de ieri nu e definitiv, putând fi atacat cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, deși cei de la ANI ar putea renunța la acest demers, așa cum s-a întâmplat în cazul primarului de la Fărcășești, Dănuț Bălu, care a fost și el găsit nevinovat de acuzațiile ce i se aduceau de inspectori.

Primărița a fost din februarie 2012 până în octombrie 2013 în conducerea Jupsal Salubris SRL, fiind desemnată reprezentant al comunei în Adunarea Generală a Acționarilor, după ce mai multe localități s-au asociat pentru a înființa firma respectivă și a accede proiecte cu fonduri nerambursabile. Dumitrașcu s-a declarat mereu nevinovată, iar acum poate să respire ușurată. Alți aproape 30 de primari din județ au în continuare procese cu ANI la diferite instanțe, fiind acuzați și ei de incompatibilitate, unii dintre ei pierzând deja procesele pe fond, singura speranță de salvare a lor rămânând Înalta Curte de Casație și Justiție.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: