Vîlceanu îl provoacă pe Ciurel să prezinte balanţa la 9 luni

Copreşedintele Alianţei Creştin Liberale, Dan Vâlceanu, cere mai-marilor CE Oltenia, dar şi liderilor PSD Gorj să prezinte bilanţul cu rezultatul financiar al companiei la 9 luni, fiind convins că pierderile vor fi mai mari decât pe primele 6 luni. Acesta a spus că şeful judeţului, Ion Călinoiu, a făcut confuzie între venituri şi creanţe, dar l-a contrazis şi pe managerul Laurenţiu Ciurel care a spus că pierderile sunt cauzate de achiziţia de certificate CO2. Vâlceanu a precizat că pierderile de peste 190 de milioane de RON sunt în proporţie de 70-80% din vânzarea de energie. Politicianul a citit din raportul Consiliului de Supraveghere, potrivit căruia în primul semestru al anului energia vândută din producţia proprie a fost de 5,13 TW, la un preţ mediu de 181,32/MW, deşi costul unitar pe MW a fost de 209 lei.

„Dacă ceea ce spunem noi nu este adevărat şi este adevărat ceea ce spun dânşii, să prezinte public balanţa la luna a 9-a. O să vedeţi că pierderea s-a mărit, nu s-a micşorat. Să prezinte public balanţa contabilă cu rezultatul financiar la luna septembrie, adică trei luni după realizarea bilanţului. Chiar dacă CEO a început să producă mai multă energie, asta nu înseamnă că au un preţ mai bun, tot în pierdere vinde”, a declarat Dan Vâlceanu, copreşedintele ACL Gorj.

Vâlceanu mai crede că intenţia celor aflaţi la putere este de a conduce CE Oltenia spre insolvenţă, astfel încât să fie vândută la un preţ de nimic. „Situaţia nu este întâmplătoare, este pusă la cale de PSD. Cred că această companie voit trebuie să intre în insolvenţă, aşa cum s-a întâmplat la Hidroelectrica şi la RAAN, pentru ca ea să poată fi vândută ulterior, pe un preţ mic, cui trebuie să fie vândută. Şi pesediştii ăia mari, pe care îi vedeţi acum luaţi, gen Hrebenciuc, Şova, Ghiţă, nu sunt străini de lucrul ăsta şi cu atât mai puţin primul ministru. Este inadmisibil să nu faci nimic şi să laşi această companie să se dărâme pe zi ce trece”, a mai spus Dan Vâlceanu.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: