Ponta a scăpat baronii de sub control ! Riscă să piardă alegerile!

Zi grea ieri pentru social-democrați, care, spre prânz au aflat că Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament, puțin mai târziu conducerea centrală a partidului fiind băgată în ședință de urgență de Victor Ponta. Între timp, în presă au apărut înregistrări în care Marian Vanghelie înjura niște ziariști, dar și pe șeful lui de partid, primarul fiind convins că paparazzi care îl urmăriseră la o întâlnire cu Mircea Geoană fuseseră trimiși acolo de nimeni altul decât Sebastian Ghiță, deputatul patron de la România Tv. În toată această nebunie, Ponta și-a dat seama că a scăpat partidul din mână, motiv pentru care la finalul ședinței de ieri după-amiază a și ieșit ferm la rampă pentru a anunța,la fel ca un tată care nu a prea mai trecut pe acasă, că cei care i-au șifonat imaginea în prag de alegeri, respectiv Șova, Ghiță și Vanghelie, au fost suspendați din toate funcțiile deținute în partid.

Cele mai mari „pierderi” le-a suferit însă Dan Șova, fostul ministru al transporturilor și partener de avocatură cu Ponta fiind lăsat și fără funcția de purtător de cuvânt al partidului, locul său fiind luat de senatorul Gabriela Firea. Șova, sau „Boss”, cum i se adresa Hrebenciuc în interceptările făcute de DNA, viza să îi ia locul lui Ponta în cazul în care acesta câștiga alegerile prezidențiale, criticându-l pe vicepremierul Liviu Dragnea, cel cu care, cel puțin la Târgu Jiu, șeful Guvernului s-a afișat constant pe parcursul actualei campanii electorale. Șova nu a folosit intrarea principală a PSD pentru a merge la ședința respectivă, el folosindu-se de uşa din spate, pentru a nu da ochii cu jurnaliștii care îl așteptau acolo, actualele probleme de partid pe care acesta le are fiind generate de implicarea sa în dosare penale instrumentate de DNA, una dintre anchete vizând inclusiv contractele de asistență juridică pe care politicianul le-a avut cu complexele energetice de la Turceni și Rovinari și pe care le-a prejudiciat cu milioane de lei, după cum spun anchetatorii.

Cârciumaru: Aceste scandaluri nu afectează organizaţia

Liderii Partidului Social Democrat de la Gorj au comentat ieri scandalul de la nivel central în care este implicat Dan Şova, fostul ministru al Transporturilor, şi Viorel Hrebenciuc, deputat PSD. Cei doi lideri din vârful PSD au fost interceptaţi de procurorii DNA în timp ce îşi negociau, unul libertatea, iar celălalt funcţia de conducere a Partidului Social Democrat.

Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a declarat că acest gen de scandaluri apar acum doar pentru a-l denigra pe Victor Ponta, candidatul PSD la prezidenţiale. „Din punctul meu de vedere, acest gen de scandaluri, dosare ş.a.m.d, nu afectează cu nimic organizaţiile din teritoriu, noi ne facem treaba fără să ţinem cont de aceste lucruri. Nu sunt în măsură să spun eu dacă cei doi pesedişti trebuie excluşi sau nu din partid, nu comentez la nivelul acesta. Scandalurile de genul ăsta, s-a demonstrat de-a lungul anilor că au avut reacţie inversă din partea electoratului”, a declarat primarul Florin Cârciumaru.

Popeangă: Aşteptăm ca BPN să se pronunţe

Vasile Popeangă, deputat PSD de Gorj, a precizat că nu este în măsură să facă astfel de declaraţii şi că cel mai bine este ca Biroul Permanent Central să se pronunţe în acest caz. „Este o anchetă în curs, vom vedea care vor fi concluziile, nu pot să anticipez eu o decizie a PSD. Ieri a avut loc şi o şedinţă a BPN, aşteptăm să se pronunţe”, a declarat Vasile Popeangă, deputat PSD.

Camelia Khraibani, deputat PSD pe colegiul 4, a spus ieri că discuţia dintre Şova şi Hrebenciuc a fost „una la cafea” şi că nu trebuie luate în seamă astfel de convorbiri. „Din ce am văzut eu, era o discuţie la cafea. Genul ăsta de discuţii nu pot fi luate în serios, suntem oameni, nu au credibilitate în faţa cetăţeanului de rând. În ceea ce mă priveşte, abia aştept să vin în Gorj să încep campania electorală, să facem treabă”, a declarat Camelia Khraibani.

Ciocea: Orice pădure are şi uscături

Primarii gorjeni declară că sunt sătui de o astfel de politică şi că simpatizanţii şi militanţii PSD vor rămâne pe poziţii indiferent de scandalurile de la nivel central. „Pe mine chiar nu mă afectează şi nici pe militanţii PSD. Dar vă spun sincer că m-am săturat de politica asta. Dacă este adevărat, normal ar fi să se ia o decizie în privinţa lor, acum pădure fără uscături nu există”, a declarat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

DEMISIE

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, pentru care DNA a cerut încuviinţarea arestării preventive în două dosare, a demisionat ieri din Parlament. Hrebenciuc a declarat că nu se răzgândeşte asupra demisiei sale din Parlament, dar că va reveni în legislativ în 2016, el precizând, totodată, că nu pleacă din PSD. După anunţul care se va face în plen privind demisia lui Hrebenciuc, conducerea Camerei Deputaţilor va transmite DNA o adresă în care va specifica faptul că acesta nu mai deţine calitatea de deputat.

ÎNJURAT DE VANGHELIE

Primarul sectorului 5 Bucureşti, Marian Vanghelie, a fost surprins de jurnalişti după ce a luat cina cu iubita lui şi cu familia Mircea şi Mihaela Geoană. Crezând că sunt paparazzi de la televiziunea colegului lui de partid Ghiţă, România TV, Vanghelie a trecut la înjurături. „De ce ne urmăriţi, mă? Băă, îl arestăm pe Ghiţă?!!,Ba, f...ti m..tii m..ii!? Il arestăm pe Ghiţă, mă? Fu..va m..tii-n gura cu GHITA si cu PONTA al vostru! Baa, stii ce sa.. 'm...iti rupem picioarele, ma! Fii atent ce-ti spun: ca am sapte masini pe voi acum, am trimis! Daca va mai prind o dată, vă bag in spital!”

CU CE A GREŞIT GHIŢĂ

Sebastian Ghiţă plăteşte cu funcţia deşi a avut singura reacţie normală atunci când a cerut suspendarea lui Şova şi a lui Hrebeciuc. "Nimeni nu este mai presus de lege. Viorel Hrebenciuc i-a atras şi pe alţi senatori într-o situaţie rea şi gravă, riscând să compromită poziţia PSD. Procurorii sunt întrebaţi de ce apar astfel de anchete în campanie? Politicienii trebuie să se întrebe de ce fac astfel de lucruri in campanie! Hrebenciuc şi Şova trebuie să se pună la dispoziţia justiţiei", a spus Ghiţă, înainte de a fi suspendat.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: