PSD a racolat în Gorj 91 de aleşi locali

PSD Gorj culege roadele Ordonanţei 55! După cele 45 de zile în care au fost permise migrările politice, 91 de aleşi locali au semnat adeziuni la PSD: 11 primari, 12 viceprimari şi 68 de consilieri locali. Social-democraţii gorjeni şi-au asigurat inclusiv majoritatea în Consiliul Judeţean prin patru achiziţii, din care trei sunt contestate de PP-DD şi ACL.

Cei patru consilieri judeţeni care au trecut la PSD sunt: Nicolae Cilibiu de la PDL; Cosmin Greci de la PNL; Gheorghe Neaţă şi Petrică Nanu, ambii de la PPDD. Nicolae Cilibiu este contestat de liderii PDL Gorj din cauză că a mai depus o opţiune la Consiliul Judeţean Gorj prin care s-a exprimat intenţia de a rămâne în partidul de pe listele căruia a fost ales. Cilibiu, angajat al Complexul Energetic Oltenia, s-a răzgândit în privinţa opţiunii sale politice în ultima zi a Ordonanţei 55. Asta în condiţiile în care până atunci considera trecerea sa la PSD ca fiind o glumă făcută de ziariştii curioşi.

Preşedintele PDL Gorj spune despre Cilibiu că s-a vândut prea ieftin. „Pe domnul Cilibiu l-au cumpărat foarte uşor. Dumnealui a depus două opţiuni. Conform Ordonanţei 55, care vizează migrarea politică, trebuia să depună doar o singură opţiune în aceste 45 de zile. Deci îşi va pierde mandatul, dar sper că a meritat pentru un post de şef de birou. L-a făcut şef de birou la CEO şi de asta a trebuit să plece. Prima dată a depus o opţiune prin care spunea că este la PDL, iar apoi a mai depus una prin care spune că este la PSD, ori în condiţiile astea îşi va pierde mandatul. Lucrul acesta ar trebui să vină dinspre Consiliul Judeţean pentru că la secretarul judeţului s-au depus cele opţiuni. Dacă nu se va face acest pas, vom acţiona în instanţă”, a declarat Dan Vâlceanu, preşedintele PDL Gorj. La rândul său, secretarul judeţului spune că prima opţiune nu este valabilă. „În data de 22 septembrie, toţi consilierii PDL au depus o opţiune prin care îşi reconfirmă calitatea de membru al partidului din care fac parte. Aceste opţiuni nu au nici o valoare juridică pentru că nu se încadrează în temeiul Ordonanţei 55”, a declarat Cristina Rădulea Zamfirescu, secretarul Consiliului Judeţean Gorj.

Neaţă şi Nanu rămân consilieri judeţeni

Gheorghe Neaţă şi Petrică Nanu îşi vor păstra calitatea de consilieri judeţeni în ciuda deciziei de excludere din PP-DD, partidul pe listele căruia au fost aleşi. Prim vicepreşedintele PP-DD Gorj declara, în urmă cu câteva zile, că va acţiona în instanţă Consiliul Judeţean în condiţiile în care pe ordinea de zi a primei şedinţe nu va fi trecut proiectul privind vacantarea celor două posturi de consilieri. Consiliul Judeţean va fi convocat mâine, iar consilierii Neaţă şi Nanu vor participa în continuare la şedinţe. Potrivit secretarul judeţului, Petrică Nanu şi Gheorghe Neaţă nu îşi vor pierde mandatele. „Cei doi consilieri PP-DD au semnat adeziunile la PSD pe data de 10 octombrie, iar pe 13 octombrie au primit hotărârile de la PSD de acceptare în partid. Pe data de 15 octombrie mi-au adus adeziunile, însoţite de hotărârile de acceptare. Tot pe data de 15 octombrie, la interval de câteva ore, am primit de la PP-DD două adrese prin care mi s-a adus la cunoştinţă că cei doi consilieri au fost excluşi din partid, la adrese fiind anexate şi hotărârile partidului 499 şi 500 din data de 13 octombrie 2014. Cei doi consilieri au fost excluşi în aceeaşi zi în care ei au fost acceptaţi de PSD, adeziunile avându-le semnate din data de 10 octombrie. Potrivit art.8, al. II din Legea 14/2003, înscrierea unei persoane într-un alt partid politic constituie demisie de drept din partidul anterior. Ca atare, ei plecaseră înainte de a fi excluşi. În aceste condiţii nu le vor înceta mandatele de consilieri judeţeni”, a declarat Cristina Rădulea Zamfirescu.

PROMISIUNI

Liderii opoziţiei spun că primarii au fost ademeniţi de PSD cu fonduri, iar consilierii au constrânşi să plece, mulţi fiind şantajaţi cu pierderea locurilor de muncă. „Este foarte greu după ce ai o întâlnire cu premierul şi cu vicepremierul ţării în care te întreabă, nominal, ce probleme ai în localitate să spui că rămâi în partidul tău. De ce până acum nu a venit domnul Liviu Dragnea să-i convoace pe toţi primari la Consiliul Judeţean şi să-i întrebe ce probleme au? Ştiu foarte clar că unii dintre primari au plecat pentru că li s-au promis fonduri”, declara Dian Popescu în cadrul unei conferinţe de presă. 

AVANTAJE

În acelaşi timp au fost şi consilieri care au trecut la PSD pentru anumite  avantaje. În timp ce Neaţă aşteaptă de mai mult timp să primească o funcţie de conducere la Spitalul Judeţean, Nanu a fost numit inspector adjunct la Inspectoratul Şcolar.

RACOLĂRI

PSD Gorj a racolat 91 de aleşi locali, dintre care 11 sunt primari. Este vorba despre: Ştefan Făsuescu de la Polovragi, Ilie Petroi de la Aninoasa, Ştefan Lupu de la Stejari, Adi Câmpeanu de la Runcu, Florin Jurebie de la Săcelu, Mihai Calotă de la Urdari, Ion Bârcă de la Turburea, Marian Ardeiu de la Samarineşti, Dănuţ Bălu de la Fărcăşeşti, Marian Slivilescu de la Tismana, Radu Constantin de la Ţicleni. Social-democraţii stau mai slab cu racolarea consilierilor locali, unde nu au reuşit decât 68 de achiziţii, nici măcar o medie de un consilier pe localitate.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: