Instanţa a decis: Tudor trebuie să se consulte cu sindicaliştii

Războiul dintre directorul Poliţiei Comunitare din Târgu Jiu, Ion Tudor, şi foştii salariaţi continuă. Scandalul a devenit mai vehement acum, după ce instanţa a acordat personalitate juridică sindicatului Pro Lex de la Gorj.

Instanţa de judecată a acordat câştig de cauză liderilor de sindicat Pro Lex de la Gorj, prin care le este recunoscută personalitatea juridică. Odată cu acordarea acestui statut, membrii sindicatului au speranţa că toate drepturile băneşti neîncasate de mai bine de trei ani le vor fi acordate. Totodată, prin câştigarea noului statut, la nivelul Poliţiei Comunitare nu se vor mai lua decizii fără consultarea sindicatului. „Domnul Tudor insistă că nu avem dreptul să vorbim pentru că nu existăm ca şi formaţiune sindicală. Ei bine, vreau să-i transmit domnului director că vineri instanţa ne-a dat câştig de cauză şi am obţinut decizie irevocabilă de acordare a personalităţii juridice. Asta înseamnă că atunci tot ceea ce va dori să facă în instituţia pe care o conduce va trebui să ne consulte şi pe noi. Domnul Tudor spune că am primit banii, dar nu e aşa. Ne-am primit doar salariile restante pe două luni, dar sporurile şi orele suplimentare lucrate nu ne-au fost plătite de vreo trei ani. Aceşti bani nu ni-i dă-”, declară Aurelian Chiriţoiu, liderul sindicatului Pro Lex.

Tudor: Cu Chiriţoiu mă întâlnesc doar în instanţă

Mai mult, Chiriţoiu susţine că nu renunţă până când nu vor primi banii cuveniţi, astfel că acţiunile în instanţă vor mai fi multe de acum încolo.

Cu toate acestea directorul Poliţiei Comunitare, Ion Tudor, susţine că nu mai are de dat niciun leu foştilor angajaţi, iar din punctul său de vedere sindicatul Pro Lex, reprezentat de Aurelian Chiriţoiu, nu reprezintă nimic. „Din momentul acesta nu mai există nicio datorie faţă de nimeni. Am dat banii foştilor salariaţi, astfel că nu mai au ce să ne mai ceară. Cine tot e Chiriţoiu ăsta- El nu mai lucrează la noi şi nu discut despre el. Nu vreau să mă întâlnesc cu el decât în instanţă”, susţine Ion Tudor şeful Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu.

Noi acuzaţii

Chiriţoiu mai spune că cei aproximativ zece oameni care lucrează la Poliţia Comunitară şi care sunt afiliaţi la acest sindicat sunt pur şi simplu terorizaţi de şeful lor, Ion Tudor. „Nu am cuvinte să vă spun cum se comportă directorul cu membrii sindicatului care mai lucrează la Poliţia Comunitară. Dar vreau să le transmit acestora că nu sunt singuri, avem sprijin de la Bucureşti, pentru că altfel am fi fost terminaţi, vă spun”, adaugă Aurelian Chiriţoiu, liderul sindicatului Pro Lex. Pe rolurile instanţelor din Gorj se află nu mai puţin de aproape 15 dosare în care Poliţia Comunitară este trasă la răspundere de foştii angajaţi.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: