Călinoiu despre „prefectul liberalilor“: Este pensionar!

Preşedintele Consiliului Judeţean Ion Călinoiu a declarat ieri la Radio Infinit că Instituţia Prefectului revine USL, nu liberalilor. Mai mult, Călinoiu a spus că are o relaţie bună cu Liviu Andrei, iar Octavian Lupulescu, propunerea PNL, nu este pentru această funcţie aceasta încheindu-şi activitatea fiind în acest moment pensionar. 

Reporter.: PânălaurmăInstituțiaPrefectuluirevineliberalilorsaunu?

Ion Călinoiu: Dacă revine, revine USL-ului și unui om care să asigure garanția funcționării Instituției Prefectului cu atribuțiile stabilite prin lege, supravegherea asupra a ceea ce înseamnă respectarea legii în teritoriu. Revine USL-ului care o depolitizează și urmărește realizarea atributului stabilit prin lege Instituției Prefectului.

Rep.: LiberaliiautotvorbitdeOctavianLupulescu.Dvsceziceți?

I.C.: Ce tot aveți cu liberalii- Lăsați-i în pace. Noi vorbim de Instituția Prefectului. Eu îl văd pe Octavian Lupulescu un om care și-a încheiat activitatea ca urmare a pensionării sale anticipate și cred că și-a spus cuvântul până acum. Nu am colaborat îndeaproape cu dânsul și știu atât, că statutul juridic al domnului juridic este pensionar și trebuie să găsim alte formule legate de ceea ce înseamnă Instituția Prefectului.

Rep.: Aveți o colaborare bună cu Liviu Andrei?

I.C.: La instalarea mea am scos în evidență faptul că noi am colaborat bine la nivelul județului Gorj, Consiliul Județean, consiliile locale și primăriile și asta este un lucru bun. Ca atare, prin ceea ce a afirmat domnul Andrei, sub forma aceasta de glumă bună, că iată ce înseamnă să ai o colaborare bună, indiferent că există lucruri care te-ar separa, rămâi prieten. În legătură cu menținerea sa ca prefect până la alegerile din toamnă până la ora actuală eu nu am sursele dumneavoastră din presă și nu pot să spun dacă va fi schimbat azi sau mâine și așa mai departe.

Rep.: EstebinerămânăLiviuAndreiîncontinuare?

I.C.: Faptul că noi am avut alegerile din 10 iunie eu spun că ele au fost corect desfășurate și cu aportul organizațiilor politice care au făcut o campanie decentă, dar și al instituțiilor abilitate ale statului coordonate de prefect înseamnă că a prezentat garanție în responsabilitatea pe care o are.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: