Dian Popescu: PNL are toate şansele să nu ia niciun mandat de parlamentar

Dian Popescu are previziuni sumbre pentru Partidul Naţional Liberal Gorj. Senatorul ALDE a afirmat că există riscul ca PNL să nu obţină niciun mandat de parlamentar la Gorj, având în vedere cât de rău sunt văzuţi liberalii în teritoriu. De altfel, Dian Popescu critică şi sondajul USR potrivit căruia Uniunea Salvaţi România ar obţine un scor cu două cifre.

Rep.: Cum comentaţi sondajul realizat de USR?
D.P.: Este un sondaj în care eu nu cred, dar ce cred şi sunt sigur şi o să vedeţi că PNL va lua un scor sub 20%, undeva la 18% întrucât acesta este şi trendul şi, mai mult decât atât, s-a bazat foarte mult pe încrederea că Cioloş va ajuta la creşterea procentelor PNL care era deja în prăbuşire, iar ulterior cred că populaţia îşi dă seama că Cioloş serveşte interese din afara ţării în ceea ce priveşte economia României.

Rep.: Nu credeţi că este posibil ca USR să ia din două cifre la parlamentare?
D.P.: USR are în acest moment o problemă de identitate, lumea nu a aflat încă şi este foarte greu să-ţi dai seama pe cine slujesc nişte oameni veniţi din afara ţării care peste noapte şi-au făcut un partid şi au finanţări foarte puternice, dar mai jenant este că aceşti oameni susţin guvernul Cioloş exact cum susţine PNL-ul. Deci, practic prăbuşirea PNL-ului este evidentă, în Gorj cel puţin eu cred că nu va depăşi 15%, eu discut cu oamenii şi văd cum sunt înjuraţi. Sunt oameni care când ne-au văzut nu şi-au dat seama până când nu m-au văzut că suntem de la ALDE. Permanent ne spuneau: „credeam că sunteţi de la PNL, că vă dădeam cu ele în cap”.

Rep.: Va lua PNL un mandat de senator la Gorj?
D.P.: Părerea mea este că în acest moment nu se mai pune problema să ia senator PNL-ul. În acest moment se pune problema şi asupra mandatului domnului Vîlceanu. Dacă nu închide colegiul, dacă nu face în jur de 20% să intre în redistribuire naţională, inclusiv domnul Vîlceanu, PNL are toate şansele să nu ia niciun mandat de parlamentar, la Gorj, pe actuala lege.

Vizualizări: 1,015

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: