Scarlat Iriza, sigur că prinde mandatul de senator

”PNL să se mulţumească cu jumătate de deputat”, a spus Scarlat Iriza, miercuri, la Radio Infinit. Deputatul ALDE este convins că partidul lui Tăriceanu va fi marele învingător la alegerile din decembrie. Spune că are semne bune din teritoriu și că ALDE va lua cel puţin 20%.

Rep.: PNL zice că o să luaţi 5% la parlamentare. Cum comentaţi?
S.I.: Noi ne gândim că ajungem la 20%, nici nu ne gândim la 5%. 5% ia PNL. Eu sunt în campanie cu domnul senator Dian Popescu, viitor deputat ALDE, și vă spun cum ne primesc oamenii. Eu cred că domnul Pecingină nu are simțul realităţii, trăieşte pe altă planetă. El nu ştie nici măcar aritmetică.

Rep.: De ce spuneți asta?
S.I.: Pentru că eu văd foarte bine cum ne primesc oamenii. Toată lumea îl iubește pe Tăriceanu și ALDE va face o surpriză frumoasă în Gorj și va lua cel puțin 20%, iar PNL să se mulțumească cu o jumătate de deputat, adică cu 10%. Am fost în municipiul Motru și vreau să vă spun că nu vrea nimeni să audă de PNL și de Barbu.

Rep.: Dar acolo este primar PNL...
S.I.: Primarul e liberal, dar ALDE are mai mulți consilieri decât primarul. Jocurile politice se fac în Consiliul Local.

Rep.: PNL se bazează pe trei mandate...
S.I.: Eu îmi vând toate proprietăţile şi plec în Ardeal dacă PNL ia mai mult de un deputat. Eu cunosc realitatea, nu vorbesc din cărți, vorbesc din realitate.

Rep.: Ce scor vă trebuie, ați făcut calculele?
S.I.: Îmi trebuie undeva la 10%, iar Barbu să ia sub 20%. Simplu. Target-ul acesta se poate realiza foarte ușor. Pe unde am umblat, și umblu de vreo două săptămâni și n-am auzit pe cineva că-l votează pe Barbu. Mai sunt 17 zile până la alegeri și o să se vadă realitatea din teren atunci.

Vizualizări: 550

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: