Călinoiu explică de ce a mutat procesul cu ANI la Înalta Curte

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a vorbit ieri despre procesul pe care îl are cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Călinoiu a spus că a cerut mutarea dosarului de la Curtea de Apel Craiova la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a evita speculaţiile potrivit cărora ar fi pe mână cu judecătorii de la Curtea de Apel. Călinoiu a mai spus că nu are nicio îndoială că ar fi nevinovat, motiv pentru care a şi tratat cu indiferenţă dosarul.

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a solicitat mutarea procesului cu ANI la Înalta Curte, cererea fiind judecată pe 12 februarie 2016. Între timp, şeful judeţului a explicat că avocaţii l-au sfătuit să ceară mutarea pentru a pune capăt speculaţiilor. ”Lucrul acesta l-au stabilit avocaţii tocmai în ideea de a elimina toate speculaţiile. Dacă eu am ajuns să fiu prieten cu toată lumea, asta este o idee năstruşnică. Am văzut că cei de la Curtea de Apel Craiova sunt prieteni cu mine, nu se poate aşa ceva, să fiu eu acela care e deasupra tuturor şi, ca să nu se mai dea apă la moară pe acest subiect pe plan local, avocaţii au spus că e mai bine să scăpăm de presiunea asta şi atunci am solicitat mutarea la Înalta Curte. Eu nu am discutat cu nimeni niciodată de ANI, nu cunosc pe nimeni”, a spus Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean. Şeful judeţului a lăsat să se înţeleagă că a tratat acest subiect cu indiferenţă întocmai pentru că este nevinovat. ”Efectiv, trebuia să intervin în perioada aia când am fost reclamat să spun că sunt un om care am respectat legea, că am făcut parte din organizaţiile non-guvernamentale permisive de lege, că sumele pe care le-am luat nu le-am ascuns că ele au fost trecute în ştatele de plată. Au fost sume mici, insesizabile, 600 şi 800 de lei. Şi cererea nu am timbrat-o tot aşa, din neatenţie, pentru că mă ştiam nevinovat”, a mai spus Ion Călinoiu.

Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat incompatibil pe Călinoiu în luna iunie a acestui an, după care şeful judeţului a contestat raportul ANI, contestaţie care a fost respinsă de judecători ca netimbrată. Pe 17 iulie, Călinoiu a depus o nouă contestaţie la Curtea de Apel Craiova  care i-a fost acceptată. Cert este că, între timp, Ion Călinoiu a cerut suspendarea şi mutarea dosarului de la Curtea de Apel Craiova la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Prima solicitare i-a fost acceptată, iar cea de-a doua se va judeca pe 12 februarie 2016. Potrivit unor surse, ANI va cere în ianuarie încetarea mandatului lui Călinoiu, în baza primei acţiuni în instanţă, respinsă ca netimbrată.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: