Jandarmeria Gorj, verificată de comisiile de apărare

Joi, 17 septembrie a.c., începând cu ora 12.30, membrii Comisiilor de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională ale Parlamentului României, au efectuat o vizită oficială de lucru la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române. În baza dreptului constituţional de control, documentare şi  informare, membrii Comisiilor de Apărare din cele două Camere ale Parlamentului au verificat modul de pregătire, capacitatea operaţională şi de luptă a efectivelor de jandarmerie.

De asemenea, Comisiile au verificat dotarea cu echipament a jandarmilor, asigurarea financiară, precum şi problemele de natură să afecteze buna desfăşurare a misiunilor ce revin Jandarmeriei în domeniul asigurării ordinii şi siguranţei publice. Programul vizitei a cuprins primirea acestora de către Inspectorul General al Jandarmeriei, domnul general dr. Costică Silion, prezentarea organizării şi misiunilor Jandarmeriei Române, precum şi vizionarea unei aplicaţii practice efectuată de luptători din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie “Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei şi a Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, în care au fost simulate diferite scenarii ce presupun intervenţia jandarmilor pentru restabilirea ordinii publice.

La finalul vizitei, domnul Teodor Meleşcanu, preşedintele Comisiei de Apărare , Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Camera Senatului, a declarat: ”Rezultatele Jandarmeriei Române se situează mult peste posibilităţi, aici referindu-mă la mijloacele materiale... Din punctul meu de vedere putem vorbi de adevărate miracole care se fac cu bani foarte puţini şi mijloace destul de reduse.. Consider că Jandarmeria Română este pilonul principal al sistemului de ordine publică internă, fiind singura structură organizată militar, fără probleme deosebite, care poate să acţioneze într-adevăr  în situaţii extreme. Jandarmeria se implică şi în acţiunile de garantare a siguranţei cetăţenilor şi se bucură de o mare credibilitate. Ambiţiile pot fi mai mari, în sensul creşterii acţiunilor desfăşurate la nivel european. Prin pregătire, tradiţie şi capacitatea pe care o are, Jandarmeria poate cu siguranţă să facă acest lucru...”

Biroul de presă

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: