Călinoiu: Îmi pare rău că nu voi vota candidatul PSD la prezidenţiale

Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, a declarat la Radio Infinit că, prin declaraţia sa privind nemulţumirea faţă de candidatul la prezidenţiale, Crin Antonescu, nu a vrut să producă probleme în USL. Dar, Călinoiu spune că suferă că nu PSD nu va avea candidat propriu. Cât despre supărarea liderului PNL Gorj, Dian Popescu, Călinoiu spune că „cel are se supără este deranjat de adevăr“.

Reporter: Senatorul Tudor Barbu a prezis că se rupe USL până la Crăciun. Aşa se va întâmpla?

Ion Călinoiu: Vreau să vă spun că USL şi-a asumat o responsabilitate majoră de a realiza o reformă autentică în interiorul clasei politice şi acest lucru va sta la baza elaborării unor programe. Nu se pune în discuţie ruperea USL, proiectul trebuie dus până la capăt pentru că altfel ar fi un eşec foarte mare.

Rep.: Dar aţi dat acea declaraţie, aţi fost nemulţumit de Crin Antonescu.

I.C.: Nu am spus că sunt nemulţumit de Antonescu. Am şi spus, nu vreau să mai reiau această declaraţie. Luaţi-o ca atare. Sunt un om disciplinat, respect regula şi-l voi vota pe Antonescu. Sunt şi un om care are bineînţeles partea subiectivă legată de starea sufletească, îmi pare rău că nu am posibilitatea că votez candidatul propriu. Acesta este proiectul. Lăsăm deoparte sentimentul şi orgoliile şi mergem pe proiectul USL. Respect regula, chiar dacă mi-e mai aproape maioul decât cămaşa.

Rep.: Dar domnul Dian Popescu a anunţat că va vorbi cu domnul Antonescu despre acest subiect.

I.C.: Cel ce se supără este deranjat de adevăr, pe mine nu mă supără adevărul. Eu nu sunt supărat şi vă spun foarte clar, sunt un susţinător corect, conştient fiind că USL trebuie să funcţioneze atâta timp cât şi-a asumat angajamente.

Nu sunt pentru ruperea USL, sunt pentru ordine, dar cei care sunt în acest proiect politic  trebuie să aibă responsabilitate în faţa cetăţenilor şi nu pentru a rezolva problemele noastre de a ascunde mizeria sub preş, de clientelă politică. Fără asta, nu sunt de acord cu asta.

Rep.: Cum vedeţi ce se întâmplă la Pandurii?

I.C.: Stop risipei şi hai să susţinem performanţa. Trebuie cheltuiţi banii pentru obiectivul pe care-l ai.

Rep.: Dar cum comentaţi susţinerea domnului Cârciumaru pentru Condescu?

I.C.: Nu comentez în nici un fel acest lucru, pentru că este liber fiecare să-şi spună punctul de vedere.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: