Călinoiu: Minerii primesc salarii şi pentru 4 zile pe săptămână

Minerii nu vor rămâne fără bani de la 1 iunie, chiar dacă vor lucra doar 4 zile/săptămână. Asta susţine preşedintele Consiliului Judeţean, care pune decizia directoratului Complexului Energetic Oltenia pe seama stocului mare de producţie existent în prezent.

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, nu vede nicio problemă în faptul că minerii vor fi plătiţi acum patru zile pe săptămână, pentru că s-ar putea ca pe viitor să fie chemaţi la program de şase sau şapte zile şi vor recupera atunci banii. „În ceea ce priveşte programul de lucru de 4 zile/săptămână al minerilor, vă spun că asta nu înseamnă că oamenii îşi vor pierde banii. Cred că măsura a fost luată din cauza stocului foarte mare de producţie existent în momentul de faţă. După părerea mea este mai bine ca oamenii să stea acasă decât să meargă la serviciu, iar producţia să fie ţinută pe loc. Dacă în luna iunie minerii vor lucra câte 4 zile/săptămână, luna următoare poate vor fi nevoiţi să lucreze câte 6 zile/săptămână iar zilele libere de care beneficiază acum se vor compensa”, a declarat Ion Călinoiu.

Ion Călinoiu consideră că reducerea salariilor minerilor şi închiderea carierelor de la Motru vor rămâne doar la stadiul de zvonuri menite să creeze panică în rândurile angajaţilor Complexului Energetic Oltenia. „S-a încercat intoxicarea populaţiei cu zvonuri privind mutarea sediului CEO la Bucureşti sau închiderea carierelor de la Motru. Chiar domnul primar Hanu m-a contactat telefonic pentru a mă întreba cum stau lucrurile. L-am asigurat şi pe dumnealui că minele de la Motru vor funcţiona în continuare”, a precizat Ion Călinoiu.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: