Călinoiu: Nu am fost curtat de DNA

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a recunoscut în cadrul unei emisiuni televizate că DNA a ridicat o serie de documente ce vizează reabilitarea Policlinicii Târgu Jiu. A subliniat încă o dată că nu se teme, deoarece nu a făcut nimic ilegal.

În primă fază, Călinoiu a spus într-o conferinţă de presă că nu ştie dacă DNA a ridicat documente de la Consiliul Judeţean. Ulterior a recunoscut nu doar că au fost solicitate documente, ci şi că nu este prima dată când procurorii DNA se interesează de contractele de la CJ Gorj.

Despre el personal, Călinoiu spune că nu a fost „curtat” de DNA. „N-am fost curtat de nici un fel de DNA, nu m-a întrebat nimeni de nimic, dar verificările sunt binevenite. Nu este prima licitaţie pe fonduri europene, este al treilea sau al patrulea proiect pe fonduri europene. Primul proiect de o complexitate şi mai mare a fost modernizarea drumului judeţean de sub munte, şi ăla a fost verificat, dar n-au fost probleme”, a declarat Ion Călinoiu.

Acesta a precizat că nici un angajat al Consiliului Judeţean nu a dat declaraţii în faţa procurorilor DNA. „Am înţeles că au fost ridicate o parte din documente, dar n-a fost nimeni chemat să dea declaraţii, nu stă nimeni cu frică. Au mai fost şi alte situaţii de acest gen la Consiliul Judeţean, dar ele au fost depăşite. Eu nu o consider o anchetă, o consider o verificare”, a menţionat Călinoiu.

Lucrările privind reabilitarea policlinicii au fost reluate la sfârşitul lunii ianuarie 2015. SC Novaintermed SRL a fost singurul participant la licitaţia organizată de Consiliului Judeţean. Firma care s-a ocupat înainte de lucrare a intrat în faliment. Potrivit unor surse, DNA se interesează de sumele decontate în avans pentru lucrări neefectuate nici în momentul de faţă.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: