Călinoiu nu îl lasă pe Caragea să plece

Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, nu vede nici un motiv pentru care Viorel Caragea să plece de la conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj. Călinoiu le-a transmis grupurilor politice să nu se amestece în activitatea poliţiei.

Afirmaţia a fost făcută la RTV, unde Călinoiu a comentat o informaţie din presă, potrivit căreia grupuri politice din PNL şi PSD ar susţine numirea lui Constantin Nicolescu, respectiv Liviu Chiţiba, în locul lui Caragea. „Nu văd nici un motiv pentru care Caragea ar trebui să plece. Nu sunt specialist, dar cred că activitatea lui la conducerea inspectoratului a fost una bună. S-a întâmplat ceva deosebit cu privire la ordinea publică de când este Caragea la conducerea IPJ? Nu cred!”, a mai spus Călinoiu la acelaşi post de televiziune.

Corpul de Control al ministrului Administraţiei şi Internelor, Radu Stroe, a fost timp de mai multe săptămâni în Gorj, pentru a verifica activitatea Inspectoratului Judeţean de Poliţie. A fost cel mai amplu control de până acum, susţin surse din inspectorat, care precizează că verificarea s-a încheiat joia trecută. Cu toate acestea, un rezultat nu a fost făcut public până în prezent. Zvonurile care vin dinspre IPJ sunt de tot felul, de la faptul că Viorel Caragea va rămâne bine înfipt în fruntea IPJ Gorj până la faptul că este o chestiune de zile până când va fi mutat la IPJ Olt sau la şefia Poliţiei Rutiere.

Unul dintre posibilii înlocuitori ai lui Caragea este Constantin Nicolescu, fostul şef al IPJ Gorj, mutat cu ani în urmă la Dolj, unde nu a prea avut parte de linişte, fiind schimbat de mai multe ori din funcţie. Celălalt nume vehiculat, Liviu Chiţiba, în prezent şef la Direcţia Generală Anticorupţie Gorj, a fost unul dintre poliţiştii persecutaţi de Viorel Caragea, motiv pentru care a avut mai multe procese cu acesta. (M.M.)

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: