Călinoiu nu suportă adevărul spus de deputatul Iriza

Declarația deputatului PSD Scarlat Iriza, cum că din vina Guvernului și a Consiliului Județean, primăriile din județ au probleme financiare a stârnit reacția președintelui Consiliului Județean. Ion Călinoiu a ținut să-i amintească lui Iriza că Guvernul actual a alocat bani pentru plata arieratelor făcute de administrațiile publice locale. Mai mult decât atât, Călinoiu a ținut să precizeze că se va face rectificare bugetară atunci când vor fi fonduri și la împărțirea banilor se va ține cont de  prioritățile fiecărei localități.

Vizibil deranjat de declarația deputatului Scarlat Iriza, cum că situația financiară proastă cu care se confruntă autoritățile locale se datorează modului în care Guvernul Ponta și Consiliul Județean au împărțit banii la primării, Ion Călinoiu reacționează. Președintele Consiliului Județean a ținut să-i amintească deputatului USL faptul că actualul Guvern a alocat foarte mulți bani pentru plata arieratelor moștenite de primării de pe timpul Guvernării PDL. „Guvernul actual a împărțit foarte mulți bani pentru a plăti datoriile guvernelor anterioare și lucrul acesta nu-i de ici, de colo. Am ajuns să continuăm investițiile începute, am ajuns să dăm în funcțiune anumite investiții după mulți ani de zile din cauza datoriilor avute de administrațiile locale la mai mulți constructori, datorii generate de ineficiența guvernărilor anterioare patronate de PDL. Domnul deputat nu știe dacă va fi sau nu rectificare pentru că e treaba Guvernului, treaba domnului deputat este să facă legi”, a spus Călinoiu supărat.

Rectificarea bugetară, sub semnul întrebării

Cu privire la rectificarea bugetară anunțată de Victor Ponta la ultima vizită în Gorj pentru luna octombrie, Ion Călinoiu nu a putut oferi prea multe informații.  A ținut să precizeze faptul că rectificarea se va face în funcție de prioritățile fiecărei comune, însă nu se știe exact când. „Guvernul va veni cu o rectificare pe care o va supune parlamentului pentru a fi validată atunci când veniturile sunt acelea care stau la baza unei rectificări. Până la urmă este o rectificare în plină acțiune. Faptul că Programul Național de Acțiune  Locală a fost majorat, și în acest program intră și canalizarea pentru o zonă a Municipiului Târgu-Jiu este o măsură rectificativă. Nu se mai face o rectificare legată de dorința unor localități sau a unor primari indiferent de culoarea lor politică pentru biserici sau pentru alte obiective. Se va face o repartizare a bugetului în funcție de prioritățile fiecărei comune și suntem cu toți responsabili pentru asta.  Rectificarea se va face în funcție de oportunitățile, având în vedere continuarea investițiilor”, a explicat, dacă se poate spune aşa, Ion Călinoiu.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: