Călinoiu: Oprea şi-a făcut imagine vorbind de demisia lui Ponta

Liderii PSD Gorj contestă declaraţia vicepremierului Gabriel Oprea, prin care a dat de înţeles că Victor Ponta ar trebui să-şi dea demisia. Ba mai mult, Ion Călinoiu consideră că vicepremierul a vrut să-şi facă imagine vorbind de demisia lui Ponta. Călinoiu nu crede că alianţa PSD-UNPR-PC este în pericol de a se destrăma.

Progresiştii dau semne că ar intenţiona să rupă parteneriatul cu social-democraţii. Preşedintele Gabriel Oprea a ameninţat cu retragerea de la guvernare în condiţiile în care PSD modifică „pe furiş” Codul Penal. Declaraţiile vicepremierului i-au nemulţumit pe liderii social-democraţilor gorjeni. „Nu pot să comentez eu în locul domnului Ponta declaraţiile făcute de domnul Oprea. Ca membru PSD, pe mine personal mă nemulţumeşte acest lucru, dar consider că noi, cei din teritoriu, nu trebuie să comentăm prea mult pe această temă. Cei de la nivel central sunt cei care trebuie să comenteze, sunt cei care au semnat protocolul de alianţă cu UNPR”, a declarat Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj.

La rândul său, Ion Călinoiu spune că Oprea a dorit să-şi facă imagine vorbind de demisia lui Victor Ponta. „Este un Guvern care are rezultate, iar Victor Ponta un premier care trebuie să-şi continue activitatea. Oprea când a spus că dacă ar fi în locul lui Ponta şi-ar da demisia, a avut probabil două argumente: unul de imagine, dar eu cred că mai importantă decât imaginea este programul de guvernare care a fost unul bun; iar al doilea este legat de caracterul persoanei, e datoria lui Ponta să continue această bătălie. Această alianţă PSD-UNPR-PC niciodată nu a luat decizii unilaterale. Majoritatea şi-a asumat o responsabilitate şi este pregătită să ducă la bun sfârşit programul de guvernare prin măsurile luate”, a declarat Ion Călinoiu. 

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: