Călinoiu: PNL nu va mai atinge la Drăguţeşti pragul electoral

Social-democraţii gorjeni se bucură că au câştigat încă o primărie, după ce consilierii de la Drăguţeşti l-au instalat pe Gheorghe Butan în funcţia de primar interimar. Călinoiu susţine că nu au fost făcute nici un fel de jocuri de culise, consilierii de la Drăguţeşti votând pentru linişte şi stabilitate în comună. În altă ordine de idei, Călinoiu îi avertizează pe liderii PNL Gorj că vor avea numai de pierdut după excluderea celor patru consilieri, consideraţi trădători.

Rep.: Social-democratul Gheorghe Butan a fost instalat în fruntea Primăriei Drăguţeşti. Cum comentaţi votul consilierilor locali?             

I.C.: Am fost plăcut surprinşi de ceea ce s-a întâmplat la Drăguţeşti. Sincer vă spun că nu am ştiut nimic, n-a fost nici un fel de implicare a Organizaţiei judeţene PSD. Oamenii au conştientizat că e nevoie de stabilitate, e nevoie de decizii în deplină concordanţă cu nevoile lor şi aşa s-a întâmplat. Consilierii şi-au dat mâna şi au ales un primar care să asigure un interimat în linişte, încât să nu mai avem surprize neplăcute şi scandaluri. În ceea ce ne priveşte, puteţi să vă interesaţi unde vreţi dumneavoastră, nu a fost vorba de un joc de culise, de vreun joc de a manipula consilierii, ei singuri au decis.

Rep.: Consilierii PNL care au votat pentru un social-democrat urmează să fie excluşi din partid. Ce părere aveţi de decizia liderilor PNL Gorj?

I.C.: Cred că acum, la Drăguţeşti, s-a stabilit liniştea, va fi ordine, iar de dorit ar fi ca forţele politice să înţeleagă acest lucru şi să nu acţioneze împotriva voinţei oamenilor din localitate. Eu dau un sfat liderilor de la PNL, să nu acţioneze împotriva consilierilor care au votat primarul PSD, pentru că vor avea parte numai de deservicii. Dacă iau măsura de a-şi exclude consilierii, nu se ştie dacă în Drăguţeşti PNL va atinge pragul electoral. 

Rep.: Gheorghe Butan va fi candidatul PSD la Primăria Drăguţeşti, la alegerile de anul viitor?

I.C.: Eu cred că actualul viceprimar, cu atribuţii de primar, va rămâne candidatul nostru la alegerile de anul viitor întrucât am constatat că acei consilieri de la Drăguţeşti sunt oameni care şi-au asumat responsabilitatea, iar dacă ei au stabilit că este omul potrivit să preia atribuţiile de primar, cu siguranţă va rămâne candidatul nostru. Dumnealui a mai fost primar şi are o colaborare bună cu actuala echipă de consilieri.

Rep.: Şi Dian Popescu este unul din liberalii puşi pe lista excluderilor din PNL Gorj. Sunt discuţii pentru eventuală candidatură a acestuia din partea PSD?

I.C.: Lucrurile acestea trebuie să-şi urmeze cursul firesc. Deocamdată, Dian Popescu nu şi-a manifestat dorinţa să iasă din PNL. El şi-a manifestat dorinţa să rămână într-o formaţiune politică, compusă din două partide, care urmăreşte să aibă stabilitate, să aibă lideri credibili şi pentru asta a fost externalizat forţat sau marginalizat, mai bine zis. Bineînţeles, decizia finală o vor lua în structura lor de conducere. Calitatea de senator a lui Dian Popescu nu i-o vor putea lua ei. În ceea ce priveşte alegerile de anul viitor, nu se ştie dacă pe liste va fi Călinoiu sau  Dian Popescu. Candidaţii nu se stabilesc din biroul cuiva, candidaţii se stabilesc în urma unei analize privind relaţia cu formaţiunea politică şi relaţia cu cetăţenii.

Rep.: Lui Dian Popescu i se reproşează apropierea faţă de dumneavoastră, faţă de PSD, întâlnirile de la Casa Gănescu...

I.C.: I se reproşează ce? E interzis a comunica, a discuta cu oamenii care fac parte din diferite formaţiuni politice? Actualul PNL trebuie să reţină că a ajuns în postura de a avea mulţi candidaţi, atât la parlamentare, cât şi la locale, după ce au candidat pe o listă în care oamenii şi-au pus mari speranţe: Uniunea Social Liberală. Circa 70% din gorjeni au votat proiectul de guvernare USL, din care a făcut parte PNL şi PSD. USL nu mai există, dar există programul de guvernare, iar cine îşi asumă răspunderea să-l ducă până la capăt înseamnă că este un om politic, care ia decizii în conformitate cu dorinţele electoratului.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: