Călinoiu, prins cu minciuna

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, ignoră consilierii judeţeni! Şeful judeţului a angajat o firmă de pază pentru Consiliul Judeţean şi Şcoala Populară de Artă, fără ştirea acestora, lucru care i-a înfuriat şi au de gând să îi ceară explicaţii lui Călinoiu la următoarea şedinţă. Mai grav este că nu se ştie dacă a fost făcută sau nu licitaţie, deoarece preşedintele Călinoiu şi purtătoarea de cuvânt, Adina Andriţoiu se contrazic în declaraţii şi nu ştim care spune adevărul.

Preşedintele Consiliului Judeţean a declarat că a fost respectată legea şi a fost organizată o licitaţie la care au participat mai multe firme. Contractul a fost câştigat de Team Guard, iar Călinoiu se mândreşte cu faptul că preţul este unul foarte bun. “Garantat s-a făcut licitaţie şi a fost respectată procedura. S-au înscris mai multe firme şi a câştigat una care are un preţ bun, respective 6 lei pe oră. La poliţia comunitară plăteam mai mult“, a declarat Ion Călinoiu.

Călinoiu minte sau nu cunoaşte procedura?

Nu ştim însă dacă spune adevărul sau minte, deoarece purtătoarea de cuvânt a Consiliului Judeţean, Adina Andritoiu, spune clar ca nu a fost organizată nicio licitaţie şi că din ofertele primite de la diferite firme a fost aleasă cea care a avut preţul cel mai mic. “În astfel de cazuri nu trebuie făcută licitaţie. Noi am primit ofertele şi am ales preţul cel mai mic“, a spus Adina Andriţoiu.

Indiferent dacă a fost sau nu organizată licitaţie consilierii sunt supăraţi că firma a fost angajata fără ştirea lor. Lucru care demonstrează că nu există gram de transparenţă în cadrul Consiliului Judeţean, acuză consilierii. “O sa cer explicaţii preşedintelui Călinoiu la următoarea şedinţă de consiliu. Consider că trebuie să ştim şi noi ce decizii se ia“, a declarat Gheorghe Grivei.

Firma de pază a fost contractată în urma restructurărilor de la Poliţia Comunitară. Firma Team GUARD practică un tarif de 6 lei pe oră.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: