Călinoiu propune ca angajările la Minprest să se facă în etape

Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a transmis conducerii Minprest să dea drumul la angajări. Asta în condițiile în care bugetul Minprest Rovinari nu este aprobat şi nici negocierile cu CE Oltenia nu sunt finalizate. Călinoiu cere angajări „în etape”, mai ales că peste o sută de angajări au fost făcute cu mult înainte de a aproba guvernul prin Memorandum.

Ion Călinoiu vrea ca şefii de la Minprest să sară peste aprobarea bugetului și negocierea contractelor cu compania energetică. Guvernul a aprobat în septembrie memorandumul care prevede suplimentarea posturilor de la Minprest cu 468 de locuri. În realitate, doar 360 sunt locuri de muncă sunt noi, deoarece restul sunt ocupate de luni bune. Conștient de toate termenele asumate până acum, dar nerespectate, Ion Călinoiu vrea să se treacă la angajări. “Angajați 20-30 față de care nimeni nu are ce să zică. Angajați în trepte. Nu dați drumul acum la toate, să-i rezolvăm pe toți 350. Ai rezolvat un lot de 10-20-50 și știe lumea că i-ai angajat și nu-i comentează nimeni, deja e ușoară și a doua etapă de angajări. L-am întebat pe Alin Văcaru, bă am promis că angajăm. Începeți și dați drumul la angajări”, a declarat liderul PSD.

Ion Călinoiu spune că nu ar vrea să se laude, dar el este cel care a făcut demersurile pentru acești oameni. Acesta își amintește că societățile sindicatelor nu au mai putut continua contractul cu CE Oltenia. “Am înțeles această situație creată de cele două societăți administrate de sindicate, Olservmin și Sind Jilț, când nu au mai fost capabili să continue contractul de prestări servicii cu CEO și au rămas fără loc de muncă aproape 800 de oameni”, a declarat Călinoiu. Acesta a mai spus că nu este adevărat că listele cu angajații Minprest se analizează în biroul său, dar au apărut nereguli și contestații, iar cei care au dat pământ nu se află pe liste. “Am văzut că a apărut în presă că se analizează la mine în birou cazurile. Nu-i adevărat. La mine vin cei care sunt nemulțumiți. Nu fac altceva decât să preiau lista cu cei care vin la mine zilnic și să o înaintez CE Oltenia”, a declarat acesta.

„Bugetul a trecut de ministerul Energiei, trebuie să îl iau să îl duc la Ministerul Muncii, după care va ajunge la Finanţe. Acolo cred că va dura o zi, două după care va ieşi şi bugetul nostru. Eu zic că cel mai târziu marţi va fi gata. Începând cu marţi, cel mai târziu miercuri sperăm să-i angajăm pe toţi acei oameni”

Alin Văcaru, director adjunct Minprest

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: