Călinoiu pune presiune pe organele de control

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a făcut ieri o serie de acuzaţii la adresa instituţiilor publice.  Aceleaşi declaraţii le făcuse anterior şi colegul său de coaliţie, Dan Ilie Morega. Întrebat despre exemple, Călinoiu nu a putut să spună prea multe. De remarcat este că preşedintele Călinoiu s-a lansat în acuzaţii de campanie la o şedinţă cu şefii de la deconcentrate. Astfel, în mare, se poate observa lesne că o viitoare coaliţie PSD-PNL începe să cânte aceiaşi partitură la nivel de judeţ. Acuzaţiile l-au deranjat la culme pe prefectul Liviu Andrei.

Şefii instituţiilor deconcentrate au fost chemaţi ieri la Prefectură la o şedinţă destul de plictisitoare, cu cifre despre încasările la buget, cu promisiuni despre cât de pregătite sunt autorităţile să intervină în cazul unor ninsori abundente, etc. Şedinţa a fost la această manieră până în momentul în care şeful Consiliului Judeţean Gorj a luat cuvântul şi a început să îşi spună necazurile electorale. Ion Călinoiu a avut o ţintă la fel de comună cu cea a lui Dan Ilie Morega, adică Ion Cupă, şeful de la Finanţele Publice, şi Ion Iliuţă, de la Direcţia Sanitar-Veterinară.

Preşedintele executiv al PSD Gorj s-a plâns de controalele făcute "la comandă" în timpul campaniei electorale, acesta cerând să se renunţe la astfel de verificări până după al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Cu astfel de vorbe, Călinoiu a transmis cam acelaşi mesaj cu al lui Morega, liberalul declarând, mai dur, e drept, la începutul campaniei că îi rupe picioarele lui Cupă dacă mai prinde controale de la Finanţe prin Padeşul natal.

Andrei nu se lasă

Andrei a cerut imediat şefului Poliţiei Judeţene, Viorel Caragea, un raport despre eventuale plângeri depuse în acest sens, prefectul aflând că, oficial, în afara declaraţiilor de presă, niciun politician nu a reclamat nimic pentru a se deschide o anchetă. Caragea a precizat că instituţia pe care o conduce nu are atribuţii de altă natură, prefectul menţionând că atâta timp cât nu sunt plângeri depuse la Poliţie şi şeful Consiliului Judeţean se plânge de "abuzuri", el ca reprezentant al Guvernului în teritoriu ar trebui să plece din funcţie dacă nu are cunoştinţă despre astfel de "controale abuzive".

"Sunt acuzaţii grave şi trebuie să informăm Guvernul corect. Înseamnă că eu, ca prefect, trebuie să plec de aici, dacă nu am cunoştinţă de ele. Dacă ele sunt aduse aici în discuţie de domnul preşedinte al Consiliului Judeţean trebuie să luăm cunoştinţă de ele şi să gestionăm situaţia pentru ca cei vinovaţi să dea socoteală pentru ele", spunea prefectul în timpul şedinţei. Andrei s-a declarat deranjat de acuzaţiile lui Călinoiu, acuzaţii formulate la scurt timp după ce liderul liberal Dan Ilie Morega a revendicat şefia Prefecturii pentru PNL Gorj. Prefectul spune că deocamdată PNL nu este la putere şi nu poate emite asemenea pretenţii, iar Ion Călinoiu poate să primească războiul pe care îl doreşte, dacă este interesat de aşa ceva. "Dacă prin punctele de vedere le are, Consiliul Judeţean atacă Guvernul României, contrele vor fi de nedescris, vă asigur de asta. Repet, de nedescris. Dacă PNL vrea funcţia n-are decât pentru că nu e la guvernare şi nici nu cred că va ajunge prea curând", spunea Andrei, un fost democrat-liberal care l-a avut ca adversar direct pe Ion Călinoiu şi Dan Ilie Morega în campaniile electorale trecute şi un prefect care, de când a lăsat baltă politica, cel puţin pe faţă, a încercat să fie echidistant de toţi cei cu care pe vremuri se lupta politic.

Acuzaţii de campanie

Şeful Direcţiei Finanţelor Publice Gorj, Ion Cupă, se declară deranjat de acuzaţiile formulate în ultima vreme de reprezentanţi ai PSD şi PNL la adresa sa. Directorul Ion Cupă spune că aceste declaraţii trebuie privite în contextul campaniei electorale şi ale intereselor politice ale acestora. "Nu ştiu de niciun control. E campanie şi e părerea celor care rostesc astfel de acuzaţii. Nu s-au făcut şi nu se vor face controale la comandă. Avem condiţii normale pentru controale, dar acum e campanie şi cred că e a treia sau a patra acuzaţie de acest gen. Normal că mă deranjează aceste acuzaţii şi cred că acestea sunt o formă de presiune politică", spunea ieri Cupă.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: