Călinoiu, pus la zid de sindicaliştii din minerit şi energie

 „A-nnebunit lupul!”, asta păreau să-şi spună ieri toţi liderii sindicali din minerit şi energie, dar şi şefi din administraţie, după ce preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, a insistat că angajaţii din sistem nu sunt lăsaţi să voteze duminică. Toată lumea a dezminţit că minerilor le-ar fi fost „sechestrate” actele de identitate, iar sindicaliştii i-au cerut lui Călinoiu să îşi prezinte scuze public, în caz contrar el se va alege cu procese de calomnie pe care aceştia le vor deschide în perioada imediat următoare.

Ion Călinoiu a reuşit să trezească din lâncezeală o campanie electorală anostă în plan local, el declarând şi ieri că are informaţii din care reiese că minerii şi energeticienii ar putea fi împiedicaţi să voteze pe 29 iulie la referendum. Liderii sindicali nici nu au vrut să audă de aşa ceva, unii dintre aceştia fiind chiar audiaţi la Poliţie pentru că oamenii legii s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal.

Marin Golea este sindicalistul şef în bazinul Rovinari, iar ieri dimineaţă a fost la Poliţie pentru a da explicaţii. După ce a scris pe hârtie ce avea de spus a menţionat că îl va da pe Călinoiu în judecată cel puţin în nume personal, dacă nu şi în al sindicatelor, asta pentru a-l responsabiliza pe preşedintele Consiliului Judeţean. „E foarte bine că Poliţia verifică aceste aspecte, dar nimeni nu s-a gândit vreodată la astfel de fapte. Noi, sindicatele şi administraţia, avem alte treburi acum, suntem în negocieri, dar am fost audiat pentru că i-am întrebat pe colegii mei dacă s-au făcut presiuni asupra lor. Toţi mi-au spus că nu se confirmă cele făcute publice de domnul Călinoiu şi, ca urmare, eu, cel puţin, îl voi acţiona în judecată pentru calomnie. Sindicatul îi va apăra, de asemenea, pe membrii săi care doresc să urmeze aceleaşi proceduri pentru că nu se poate să fie făcute publice astfel de declaraţii care nu au nici un suport real, dar în baza cărora noi stăm apoi la Poliţie zile în şir şi dăm explicaţii pentru ceva ce nu există”, a menţionat Golea.

        

Război cu Condescu

După o perioadă destul de lungă de „anonimat”, liderul naţional al ortacilor, Marin Condescu, a dat publicităţii un comunicat de presă prin care anunţă că Federaţia Naţională Mine Energie aşteaptă ca Ion Călinoiu să îşi ceară scuze public pentru afirmaţiile „iresponsabile” pe care le-a făcut. „Menționăm că niciun lider sindical din USM Oltenia și FNME nu s-a pretat la acțiuni de genul celor inventate de către președintele Consiliului Județean Gorj și regretăm asocierea reprobabilă a acestuia cu un infractor de drept comun pentru sprijinirea în folos propriu a unei anumite ideologii prin intoxicarea opiniei publice“, se arată în comunicatul de presă al FNME. Şefului Consiliului Judeţean i se reaminteşte că are treabă cu şcolile, spitalele şi drumurile din judeţ, nu cu mineritul şi energie, discuţiile contradictorii între cele două părţi fiind mai vechi.

„Considerăm total nefondate acuzațiile formulate, privitoare la așa zisul șantaj la care ar fi supuși angajații sistemului minier și energetic din Gorj, în intenția de a le fi oprită participarea la referendum și, în egală măsură, calomnioase, drept pentru care, dacă președintele Consiliul Județean Gorj nu și le va retrage în același mod în care le-a făcut, public, vom solicita răspunderea acestuia în fața legii”, se arată în comunicatul FNME.

„Facem precizarea pentru președintele Consiliului Județean Gorj că Complexul Energetic Oltenia nu se află pe fișa postului său, iar consilierea primită din partea delicvenţilor de drept comun s-a dovedit a avea întotdeauna consecințe penale".

Sursa: Comunicat FNME

INFIRMARE

Scandalul la Termocentrala Rovinari a luat amploare ieri, când Poliţia s-a autosesizat şi a audiat 3 persoane din conducere şi 15 angajaţi în legătură, cu acuzaţiile potrivit cărora minerilor li s-ar fi cerut să-şi facă uitate buletinele în salopete pentru a nu vota. Până la această oră IPJ Gorj nu a transmis un punct de vedere oficial legat de rezultatul audierilor, dar surse din companie spun că situaţia sesizată de Ion Călinoiu nu se confirmă.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: