Călinoiu refuză propunerile lui Neaţă

Consiliul Judeţean (CJ) Gorj nu dă bani pentru modernizarea Secţiei de Boli Infecţioase şi a Spitalului TBC nici în acest an. Chiar dacă Ministerul Sănătăţii promite, Călinoiu nu acceptă nici un fel de investiţii în cele două unităţi medicale din cauza lipsei fondurilor. Călinoiu admite că rezistenţa clădirii secţiei de Boli Infecţioase a scăzut foarte mult, dar nu sunt fonduri.

Secţia de Boli Infecţioase şi Spitalul TBC nu vor putea fi renovate din cauza lipsei fondurilor. Chiar dacă a obţinut promisiuni de la Ministerul Sănătăţii, în ceea ce priveşte reabilitarea acestor unităţi medicale, Gheorghe Neaţă, directorul Spitalului Judeţean, a fost refuzat categoric de către Ion Călinoiu. Cererea a fost făcută, de către managerul spitalului, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean de vineri. Neaţă a invocat urgentarea investiţiilor deoarece vara creşte numărul de pacienţi.

Neaţă: Secţia arată deplorabil

 “Fac apel public şi apel personal la preşedintele Consiliului Judeţean pentru modernizarea Secţiei de Boli Infecţioase şi a Spitalului TBC. Este un semnal de alarmă deoarece Secţia de Boli Infecţioase arată deplorabil şi nu mai poate fi numită spital. Se anunţă o creştere a numărului bolnavilor de poliomielită, iar vara se internează foarte multe persoane”, a precizat Gheorghe Neaţă. Directorul Spitalului Judeţean i-a informat pe consilierii de faptul că a obţinut promisiuni din partea secretarului de stat Adrian Streinu Cercel. “Vă informez că în urmă cu două săptămâni am fost la ministrul -secretar de stat şi am obţinut promisiuni mai ales că Streinu Cercel a văzut personal cum arată Secţia de Boli Infecţioase”, a mai precizat Neaţă.

Călinoiu: Nu sunt bani

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, a refuzat categoric cererea făcută de către managerul spitalului motivând că nu sunt bani pentru investiţii, deşi expertiza a demonstrat că s-a slăbit foarte mult rezistenţa clădirii în care funcţionează Secţia de Boli Infecţioase. “Am spus-o foarte clar: în bugetul de anul acesta nu sunt asigurate resurse pentru modernizarea acestor unităţi medicale mai ales că este vorba despre o investiţie majoră. Secţia de Boli Infecţioase necesită lucrări de anvergură pentru că expertiza a demonstrat că rezistenţa acestei clădiri, vechi de peste 100 ani, a scăzut foarte mult. Vom continua lucrările de reparaţii la Secţia de Urgenţe. În următoarele zile vom semna un proiect cu finanţare pe Program Operaţional Regional, pe Măsura 3, pentru a moderniza Ambulatoriul. Aici vor fi investite fonduri de peste 6 milioane de euro”, a declarat Ion Călinoiu.  

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: