Burse sociale neplătite de mai bine de un an

Părinţii copiilor săraci din Novaci sunt supăraţi că trebuie să facă din nou dosare pentru burse sociale, în condiţiile în care nu au primit nici banii pe anul trecut. Autorităţile locale spun că s-au înregistrat întârzieri din cauză că nu fusese aprobat bugetul.

Părinţii copiilor care provin din familii nevoiaşe au depus din nou dosarele la şcoli în vederea acordării burselor sociale. „Am depus dosarul la şcoală şi anul trecut, însă nu am primit nici un leu. Miercuri am depus documentele pentru anul acesta. Nu ştim dacă vom primi sau nu banii. În alte localităţi s-au dat bursele sociale, la noi nu a primit nimeni. Nu ştim nici cât ar trebui să primim, nici dacă este vreun termen limită pentru a încasa banii respectivi. Nu avem venituri, dar pe nimeni nu interesează acest lucru. Sunt oameni care stau în scaune bine plătite şi nu-i mai interesează de ceilalţi”, a declarat tatăl unui elev din Pociovalişte.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj spun că problema trebuie rezolvată de Primăria Novaci. „Bursele sociale şi cele pentru copiii orfani se dau o singură dată pe an, câte 1500 de lei/copil. Din moment ce sunt aprobate, primăriile sunt obligate să le plătească. În condiţiile în care se întârzie cu plata acestor burse, autorităţile locale trebuie să plătească toate drepturile din urmă”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

La rândul lor, autorităţile locale dau asigurări că restanţele vor fi plătite. „Într-adevăr, avem întârzieri în ceea ce priveşte bursele sociale. Anul trecut am plătit doar o parte dintre ele din cauză că nu am avut fonduri. Acum s-a aprobat bugetul şi vom veni la zi cu bursele sociale. Am avut discuţii şi în Consiliul Local, iar în perioada imediat următoare vom face plăţile”, a declarat Ion Manta, viceprimarul de la Novaci.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: