Călinoiu: Sunt omul care-l susţine pe Ciurel!

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, consideră că ministrul Energiei nu are motive pentru a cere demisia lui Laurenţiu Ciurel. Ba mai mult, susţine că Ciurel este foarte apreciat pe piaţa energetică şi ca atare politicul nu ar trebui să intervină în activitatea companiei. Managerul Complexului Energetic Oltenia este susţinut în continuare de PSD, în ciuda dosarelor penale, a pierderilor de anul trecut sau a relaţiei tensionate cu salariaţii. Ion Călinoiu rămâne ferm pe poziţie când vine vorba de menţinerea în funcţie a lui Ciurel, însă răspunde evaziv atunci când este întrebat despre eventuale disponibilizări la CE Oltenia, în primăvara anului viitor.

Rep.: Zilele trecute aţi fost la Bucureşti, v-aţi întâlnit şi cu ministrul Energiei?

I.C.: Nu m-am întâlnit cu ministrul Energiei. Am fost la Bucureşti pentru a cunoaşte starea lucrurilor, la sfârşit de an, cum ne închidem pe realizarea proiectelor din programul naţional de dezvoltare locală, cum se concepe şi se vede proiectul de buget pe anul viitor. E o stare de lucru care ne asigură de linişte, n-o să avem în nici un fel schimbări de optică la acest sfârşit de an, pentru toate proiectele pentru care au fost semnate contractele de finanţare se vor primi sumele necesare în vederea executării lucrărilor de calitate.

Rep.: Luni, noul ministru al Energiei, Victor Grigorescu, a organizat o întâlnire cu directorii companiilor din subordine, iar domnul Laurenţiu Ciurel a absentat. Ştiaţi de această întâlnire?

I.C.: Nu ştiu ce şedinţă a fost la Ministerul Energiei, dar ştiu că pentru noi, toţi gorjenii, toţi factorii de răspundere, parteneri sociali, inclusiv formatori de opinie, important e să fim solidari cu menţinerea în activitate a Complexului Energetic Oltenia, în condiţiile participării în piaţa energetică, fiind competitivi, şi în condiţiile înfiinţării mixului energetic.

Rep.: Ministrul Energiei i-a sugerat domnului Ciurel, de două ori, că îi aşteaptă demisia. Ce părere aveţi?

I.C.: Eu, în continuare, sunt omul care-l susţine pe Laurenţiu Ciurel. Acum, ce se întâmplă depinde de el şi numai de el în ceea ce priveşte decizia pe care o va lua. În primul rând, Ciurel are un contract, iar dacă are probleme în legătură cu îndeplinirea condiţiilor contractuale privind realizarea indicatorilor de performanţă, sigur va fi demis, dar în condiţiile în care i se sugerează demisia fără motive, nu ştiu pe ce motiv ar trebui să demisioneze. Repet, Ciurel este omul care e apreciat în piaţa energetică, atât de producătorii de energie, cât şi de cei care sunt prestatori de servicii. Numai el putea să fie nebunul care să lase Complexul Energetic Oltenia să-şi desfăşoare activitatea sa de bază şi să nu bage în seamă tot ce înseamnă influenţă, de o parte şi de cealaltă.

Rep.: Credeţi că ministrul Energiei nu are motive să-i ceară demisia?

I.C.: Nu ştiu dacă are motiv sau nu. Eu cred că pentru noi este o obligaţie clară să menţinem cele 19.000 de locuri de muncă (n.r. – mai sunt doar 15.000), dacă se poate, să menţinem activitatea Complexului Energetic Oltenia. În ceea ce priveşte interesul unuia sau altuia, eu cred că trebuie lăsate deoparte. Cine vrea să se ocupe de interesele sale, de grup, de partid, să fie sănătos.

Rep.: Credeţi că vor fi făcute noi disponibilizări în cadrul CE Oltenia, în primăvara anului viitor?

I.C.: Este nevoie de eficientizarea activităţii, eficientizare care este în derulare prin măsurile luate. Din fericire, am avut un Guvern care a ţinut la acest sistem energetic şi sperăm ca şi actualul Guvern să ţină sistemul energetic naţional. Eu nu sunt factorul de răspundere, eu sunt factorul care la nivel politic sunt conştient că această activitate e mai mult decât necesară pentru ceea ce înseamnă creştere economică naţională, ceea ce înseamnă dezvoltare economico-socială a judeţului Gorj.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: