Călinoiu, supărat că siturile arheologice întârzie reabilitarea DN 66

Discuţii aprinse ieri între preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, revenit din vacanţa de pe litoral, şi şeful poliţiei, Viorel Caragea. Surse susţin că subiectul discuţiei a fost legat de faptul că IPJ Gorj a interzis firmei Comsa Sau să continue reabilitările la DN 66, până când nu obţine descărcarea de sarcini arheologice de la Ministerul Culturii. Căutarea eventualelor vestigii ar stopa lucrarea câteva săptămâni tocmai acum, când timpul este favorabil pentru asfaltări.

Ion Călinoiu dă asigurări că vor fi reluate lucrările de pe DN 66, sistate de Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, pe motiv că drumarii de la firma Comsa Sau nu au aviz pentru efectuarea lucrărilor în dreptul siturilor arheologice din zona Castrului Roman. Deşi l-a chemat la şedinţă pe Viorel Caragea, iar discuţiile dintre cei doi au fost foarte aprinse, preşedintele Consiliului Judeţean spune că nu l-a muştruluit pe şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Nu recunoaşte motivul disputei

Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie a fost chemat la şedinţă ieri dimineaţă de către Ion Călinoiu. În adresa semnată de Viorel Caragea se menţionează că pentru intervenţii în zona siturilor arheologice este nevoie de avizul Ministerului Culturii. „Dacă au fost discuţii mai aprinse au fost din cauza intervenţiilor pe care trebuie să le realizăm şi unele opinii, dar nu replici, care să scoată în evidenţă o diferenţă de păreri. Şi domnul Caragea şi eu avem voce, dar am discutat strict pe tema inundaţiilor. Ştiu că în zona Castrului Roman sunt vestigiile romane, iar constructorul este obligat să asigure muzeului forţa de muncă”, a declarat Ion Călinoiu.

Preşedintele Consiliului Judeţean spune că va merge la Ministerul Culturii pentru reluarea lucrărilor de modernizare a DN 66. „Problema se va rezolva, nu este nici un fel de nenorocire, dar nici nu trebuie să ne batem joc de această zonă. Situaţia se va debloca, vom merge la Ministerul Culturii pentru că acolo sunt şi probleme mai vechi legate de birocraţie. A existat, n-a existat comisie şi aşa mai departe, dar problema este respectarea contractul pe care constructorul l-a încheiat cu Muzeul Judeţean pentru a asigura forţa de muncă pentru cercetările pe care este nevoie să le realizăm în zona aceea. Voi discuta şi cu constructorul şi mă voi apleca atent asupra acestui subiect”, a mai precizat Ion Călinoiu.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: