Călinoiu vede portocaliu în loc de roşu

Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, are grave probleme de percepţie a culorilor. Astfel, deşi consilierul judeţean Puiu Diaconescu a declarat public că va demisiona din toate funcţiile din PSD Gorj, având nemulţumiri legate de politica acestui partid, Călinoiu ne să asigurări că de fapt acesta este afectat de „starea generală imprimată în viaţa de zi cu zi a fiecărui om de regimul politic portocaliu”.

Ion Călinoiu nu mai vede decât portocaliu în faţa ochilor. Pentru orice problemă are în faţă vinovaţi portocalii, adică democrat-liberali. Culmea, nici pentru problemele din interiorul PSD Călinoiu nu poate să găsească o altă explicaţie.

Social democratul Puiu Diaconescu a declarat la începutul acestei săptămâni că intenţionează să se retragă din toate funcţiile pe care le are în PSD, pentru că nu este de acord cu modul în care este condus partidul la Gorj. Acesta nu a dorit să spună public care sunt problemele, motivând că vrea mai întâi să le discute în interiorul partidului. A precizat însă clar că sunt probleme de natură politică, nu personală.

Cel mai probabil Puiu Diaconescu a fost afectat de faptul că i s-a luat răspunderea legată de filiala Cărbuneşti a PSD chiar înainte de alegerile în filială şi a fost înlocuit cu Andrei Maioreanu.

Ce a înţeles Călinoiu? Am aflat dintr-o declaraţie dată ieri la Radio Infinit. „Nemulţumirile lui Puiu Diaconescu nu sunt legate de activitatea politică la nivelul organizaţiei, pentru că el este un om politic activ. Nemulţumirile sunt legate de activitatea sa ca om de afaceri. Este vorba de starea generală imprimată în viaţa de zi cu zi a fiecărui om de regimul politic portocaliu”, a spus Călinoiu, care acuză presa că a prezentat „oarecum trucat” declaraţiile lui Puiu Diaconescu.

Puiu Diaconescu, înlocuit cu Maioreanu

Vicepreşedintele PSD Gorj, Andrei Maioreanu, a fost desemnat de către filiala judeţeană să organizeze toamna aceasta alegeri în rândul filialei de la Târgu Cărbuneşti, măcinată de scandaluri şi certuri după pierderea alegerilor la primărie în vara lui 2008. Maioreanu este al treilea vicepreşedinte cu care PSD Gorj încearcă să facă ordine în oraşul condus ani de zile de Cristian Toader Pasti, deputatul Mugurel Surupăceanu şi vicepreşedintele Puiu Diaconescu încercându-şi norocul în ultimii doi ani în această chestiune.

În acest context, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, Ciprina Florescu, spune că „Puiu Diaconescu şi-a expus anumite nemulţumiri faţă de starea din organizaţie”, discuţiile purtându-se la o şedinţă de partid de săptămâna trecută. „PD”, adică Puiu Diaconescu, ar fi spus în Comitetul Executiv de vinerea trecută că vrea o întâlnire cu Ion Călinoiu sau Florin Cârciumaru. „Nici vorbă că se va retrage din partid”, a ţinut Florescu să precizeze, chiar dacă Puiu Diaconescu nu şi-a mai făcut apariţia pe la conferinţele partidului.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: