Călinoiu: Vrem Ministerul Energiei!

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj Ion Călinoiu şi primarul din Târgu Jiu Florin Cârciumaru vor participa astăzi la o şedinţă a Comitetului Executiv al PSD, când vor fi stabiliţi cei 11 miniştri susţinuţi de PSD. Liderii PSD Gorj sunt interesaţi mai ales de Ministerul Energiei, cel care se pare că va fi condus de Iulian Iancu, în cărţi fiind însă şi Constantin Niţă.

Liderii PSD şi PNL se vor reuni astăzi, separat, pentru a decide care vor fi miniştrii susţinuţi de fiecare formaţiune politică. La întâlnirea cu premierul Victor Ponta şi membrii PSD vor participa şi Florin Cârciumaru, preşedinte PSD Gorj, şi Ion Călinoiu, preşedinte executiv. Cei doi au gânduri clare. Vor să conducă recent înfiinţatul Minister al Energiei. „Ne interesează multe, dar nu putem spune până nu purtăm o discuţie cu domnul prim-ministru. Fiecare partid discuită propunerile pentru miniştri şi îi trebuie aprobarea Comitetului Executiv“, a declarat Florin Cârciumaru. Întrebaţi dacă sunt interesaţi de vreun post de secretar de stat în acest minister, Ion Călinoiu a răspuns: „Ne interesează Ministerul Energiei“.

Regretă vremea lui Dan Ioan Popescu

Ion Călinoiu dă asigurări că este interesat de locurile de muncă ce pot fi create în acest sector şi că USL nu va accepta promovarea celor care nu au habar de minerit şi energie. „Nu clientelă, să vină pentru facilităţi în ministere, ci să-şi asume responsabilitatea“, a explicat Ion Călinoiu.

Pesediştii par să-şi frece mâinile. N-au mai condus economia şi energia ţării de pe vremea lui Dan Ioan Popescu, îşi aminteşte Cârciumaru.„Nu am avut niciodată Ministerul Economiei, Energiei, este prima dată după Dan Ioan Popescu când organizaţia de la Gorj are în dreptul ei şi activitatea din minerit şi energie“, a spus acesta.

MAIOREANU VA FI PROMOVAT

„Nu ştiu de unde a apărut numele lui Andrei Maioreanu pentru funcţia de secretar de stat în Ministerul Energiei”, spunea un lider PSD. Presa locală a publicat ieri informaţia potrivit căreia Maioreanu ar fi promovat în acest minister recent înfiinţat. Nici măcar Andrei Maioreanu nu a vrut că comenteze, declarând că va avea o poziţie oficială după discuţiile de la Bucureşti.   

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: