Cameliile din Motru vor renumărarea voturilor

Situaţie inedită în judeţul Gorj! Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat cere renumărarea voturilor de la Primăria Motru din cauză că două candidate poartă acelaşi prenume. Este vorba despre Camelia Khraibani, candidată independentă, şi Camelia Stanciu, candidata PNŢCD.

În solicitarea lor, ţărăniştii motivează că atunci când s-au numărat voturile, membrii comisiei strigau doar „Camelia”, iar voturile Cameliei Stanciu ar fi ajuns la Camelia Khraibani. Contestaţia a fost transmisă instanţei, întrucât Biroul Electoral Judeţean şi-a încheiat activitatea. „Într-adevăr, a fost o contestaţie din partea PNŢCD de maniera că atunci când se numărau voturile membrii comisiei strigau „Camelia, Camelia”, iar voturile s-ar fi dus de la Camelia Stanciu la Camelia Khraibani. Eu nu cred că aşa au procedat membrii din birourile electorale, dar PNŢCD ca şi alte partide încearcă să ceară renumărarea voturilor şi trebuie să scrie ceva în contestaţie. Nu ştiu dacă instanţa le va admite. Noi am transmis contestaţiile la instanţă, le-am şi spus celor care le-au formulat să se adreseze instanţei pentru că aici nu mai are cine să le rezolve. Marţi seară, au venit 4-5 contestaţii de la Motru şi se pare că au fost motivate identic”, a declarat Ion Stănulescu, preşedintele Biroului Electoral Judeţean.
În total ar fi circa 15 contestaţii trimise la instanţă. „Cred că au fost în jur de 10-15 contestaţii, dar acestea se rezolvă la instanţa de judecată pentru că noi nu mai avem activitate. Toate materialele au fost predate, nu mai avem buletine de vot, nici nule, nici valabil exprimate, nu mai avem ce să numărăm. Ele au fost predate cu proces de verbal la instanţa de judecată. Dacă sunt admise vor fi procese de durată”, a mai precizat Stănulescu.

Vizualizări: 1,104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: