Camera Agricolă, desființată! Își dispută funcția de director!

Camera Agricolă se va comasa cu Direcţia Agricolă. Şefii de instituţii speră să nu se ajungă la reduceri de personal. Noua structură va purta titulatura Direcţiei Agricole şi va avea sediul în Instituţia Prefectului. Comasarea celor două instituţii va însemna şi desfiinţarea unui post de director. Cel mai probabil, Alin Petrică, directorul Camerei Agricole Gorj, îşi va pierde funcţia de conducere.

Comasarea cu Direcţia Agricolă nu este văzută cu ochi buni de către angajaţii Camerei Agricole. Cele două instituţii au mai funcţionat într-o singură structură, însă Uniunea Europeană a impus separarea. Directorul Camerei Agricole consideră că acum se încalcă principiile UE. „În 1999 instituţia noastră s-a desprins din Direcţia Agricolă, la cerinţa expresă a Uniunii Europene, în anul 2010 au fost în subordinea directă a Ministerului Agriculturii, după care am trecut în subordinea Consiliului Judeţean. Acum nu înţeleg de ce s-a ajuns la o astfel de comasare întrucât se încalcă principiile fundamentale pe baza căreia s-a desprins instituţia noastră”, a declarat Alin Petrică, directorul Camerei Agricole Gorj. Acesta speră să fie păstrate toate cele aproximativ 20 de locuri de muncă ale Camerei Agricole. „Nu ştiu dacă vor fi reduceri de personal, legea spune că vor fi preluaţi în totalitate cele trei instituţii. Dacă va fi să venim în sediul Instituţiei Prefectului va fi o problemă, am ocupa deja cinci camere, este vorba de birotică destul de multă. Din punctul meu de vedere ar fi imposibil să vină toată lumea aici”, a precizat Alin Petrică. 

Dispare un post de director

Potrivit conducerii Direcţiei Agricole, noua structură va purta tot titulatura acestei instituţii. Prin comasarea celor două instituţii va dispare un post de director. Dan Tănăsescu a dat de înţeles că cel care îşi va pierde funcţia de conducere va fi Alin Petrică, acesta urmând a fi propus pentru funcţia de şef serviciu. „Aşteptăm să vină organigrama aprobată de către domnul ministru. Am înţeles că nu va rămâne nimeni pe dinafară. Denumirea va rămâne tot Direcţia pentru Agricultură Gorj, va rămâne tot denumirea de director executiv. Se pare că cei de la Camera Agricolă vor forma un compartiment de consultanţă, iar noi am propus ca odată cu acest compartiment să avem şi un şef de serviciu care să coordoneze activitatea”, a declarat Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei Agricole Gorj. Acesta susţine că personalul Camerei Agricole îşi va desfăşura activitatea tot în cadrul Instituţiei Prefectului. „Personalul Camerei Agricole îşi va desfăşura activitatea aici. Din discuţiile purtate cu directorul Camerei Agricole, am înţeles că ei stau în chirie acolo, iar noi dacă ne vom muta acolo nu vom avea loc”, a precizat Dan Tănăsescu. Reprezentanţii Direcţiei Agricole speră ca odată cu desfiinţarea Camerei Agricole să aibă atribuţii mai puţine, o parte din sarcini revenind personalului de la consultanţă.

Vizualizări: 749

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: