Condiţii mai grele la concursurile din spitale

Reguli noi pentru candidaţii care se înscriu în vederea ocupării posturilor medicale din spitale. În urmă cu câteva zile a fost publicat un ordin al ministerului prin care se complică organizarea unor astfel de concursuri, inclusiv la nivelul Spitalului din Târgu Jiu. Asta în condiţiile în care în următoarea perioadă ar trebui să aibă loc mai multe concursuri pentru medici şi farmacist şef.

 Potrivit conducerii Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, cel mai mult s-au modificat regulile la concursul de farmacist șef. Acolo unde de altfel unul din candidaţi este chiar fiul fostului președinte al Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu. ”Este aceeaşi bibliografie cu excepția postului de farmacist șef unde s-a introdus obligativitatea ca în tematica de concurs să fie introduse și subiecte din Legea 95/2006. Din punctul nostru de vedere este un pic mai greu, pentru că fiind doi medici primari cadru didactic vor fi mai greu de găsit aceste cadre didactice, având în vedere că trebuie să ne adresăm altor spitale din țară”, a spus Cătălin Vienescu, șef Resurse Umane în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Medici cu funcţie didactică

Cu noile reglementări, din comisiile de concurs vor face parte doi medici cu funcție didactică și un membru desemnat de Colegiul Medicilor Gorj. „Prin acest ordin se schimbă complet organizarea comisiilor de concurs pentru ocuparea posturilor de medic, în sensul că preşedintele de comisie este cadru didactic universitar, membru este tot cadru didactic cu funcție de predare în disciplinele de profil, iar celălalt membru este desemnat de Colegiul Medicilor, filiala Gorj. Practic, o să fie două cadre didactice în comisie și un medic primar desemnat de Colegiul Medicilor, care nu exista această prevedere în vechiul ordin”, a mai spus Cătălin Vienescu, șef Resurse Umane.

Numai în următoarele două luni sunt organizate concursuri pentru medic psihiatru, farmacist șef, medic boli infecțioase și medic chirurg la compartimentul de arși.

Vizualizări: 617

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: