Planurile investiţionale ale noului primar de la Băleşti

Noul primar al comunei Bălești are planuri mari în ceea ce priveşte localitatea pe care o conduce. Mădălin Ungureanu şi-a propus să urgenteze demararea unor investiţii la nivel de localitate, în special pentru îmbunătăţirea infrastructurii şi a condiţiilor de studiu pentru elevii din localitate. "Primăria nu are arierate", a spus noul primar de la Bălești, explicând astfel că nu a găsit în unitate vreo problemă de natură financiară.

 Realizarea reţelelor de canalizare în mai multe sate, suplimentarea surselor de apă din comună, dar şi asfaltarea unor drumuri importante sunt investiţiile prioritare ale noului primar din Bălești. Primarul spune că va începe treaba în localitate în următoare perioadă. "Prioritățile sunt cele care le-am pronunţat în programul meu din platforma electorală, vis-a-vis de infrastructura fizică. Mă refer la reţelele de canalizare. Avem o lucrare demarată de 7 ani în satul Ceauru. De ceva timp nu s-a mai făcut nimic pe această mare lucrare deschisă prin ordonanţa 28. Am discutat cu executantul lucrării și mi-a dat asigurări că la sfârşitul lunii, începutul lunii august, va veni și va demara lucrările pe care le va și finaliza", a declarat Mădălin Ungureanu, noul primar al comunei Bălești.

Primarul a spus că prioritară este și realizarea sistemului de canalizare pentru satele Bălești, Tămășești și Voinigești. Investiția va fi realizată din fonduri europene pe Măsura 322, proiectul fiind în faza de demarare a lucrărilor. La Voinigești va fi realizată și rețeaua de apă. În satul Rasova, autoritățile locale vor să foreze un puț pentru a porni sistemul de alimentare cu apă. Totodată, și-au propus să înceapă asfaltarea drumului din Găvănești, inclusiv șoseaua de legătură cu satul Stolojani.

After school pe fonduri europene

Tot pe fonduri europene vor fi realizate un After School și o grădiniță la Bălești. Primarul Mădălin Ungureanu vrea să reabiliteze și grădinița din satul Ceauru, proiectul urmând să fie demarat anul viitor. Și școala din Ceauru va fi reabilitată, a explicat primarul din Bălești. "Am început deja lucrările pentru o haină nouă a școlii, și mă refer la o igienizare și o zugrăveală completă. Avem niște remedieri la stadion, tot din bugetul local. Vor fi făcute reparații, împrejmuirea, amenajarea terenului. Vrem ca la stadion să asigurăm o sursă proprie de apă prin forarea unui puț sau executarea unei fântâni. Consumul din rețeaua existentă pentru irigarea gazonului implică costuri prea mari", a explicat primarul comunei Bălești. 

  

Primăria Bălești nu are arierate

Noul șef al comunei Bălești spune că nu a găsit vreo problemă la primărie și că nu are de gând să modifice organigrama în vreun fel. Un început promițător pentru noul primar. "Singura schimbare a fost cu consilierul personal. În rest nu a fost niciun fel de schimbare asupra funcționarilor publici. Să știți că nu sunt probleme, nu am găsit datorii și arierate. Doar facturi în curs de plată", a mai spus primarul din Bălești.  

Mădălin Ungureanu a fost în 2012 viceprimar, pentru un an, iar înainte de a câștiga alegerile la Bălești anul acesta a lucrat ca inspector la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 5,238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: