Cămin cultural din sticlă la Bustuchin, cu credit bancar

Cămin cultural ultra modern la Bustuchin! Astăzi încep lucrările la cel mai modern cămin cultural din comună şi din localităţile învecinate, anunţă primarul din Bustuchin, Ion Ciocea. Căminul va fi realizat în întregime din sticlă şi va avea mai multe săli de spectacole, dar şi săli de pregătire a elevilor talentaţi. Pentru această investiţie, primarul Ciocea se împrumută în bancă pe 20 de ani de acum înainte.

Întreaga comunitate din Bustuchin va avea la dispoziţie un cămin cultural ultra modern în mai puţin de un an, anunţă autorităţile locale. Căminul va fi ridicat chiar în spatele actualei grădiniţe cu program prelungit din comună şi presupune o construcţie cu un etaj realizată în întregime din sticlă. „Este vorba de un cămin multifuncţional din sticlă, parter plus etaj. Aici vom avea mai multe săli de spectacole şi săli de pregătire a elevilor talentaţi din comună. Vor avea un spaţiu propice unde să se pregătească pentru competiţiile sportive, muzicale sau altele. O să mai avem o bibliotecă, o sală de lectură şi un muzeu cu peste 200 de articole vechi descoperite pe raza localităţii. Sălile de pregătire vor avea acces la internet, plasme, tot ce este nevoie pentru că avem foarte mulţi copii talentaţi în comună şi este timpul să-i punem în valoare. Am observat şi un interes mai mare din partea părinţilor, cred că au înţeles că cea mai bună investiţie este cea pe care o faci în copilul tău”, a declarat primarul Ion Ciocea.

Realizarea căminului cultural costă în jur de 1,4 milioane lei, iar banii sunt obţinuţi prin credit bancar. „Pentru această investiţie o să apelez la un credit bancar pe 20 de ani, pentru că vreau ca acest cămin să fie gata într-un an. Astăzi încep lucrările şi vreau să fie gata cât mai repede. Nu îmi este frică de credite atâta timp cât îl folosesc ca să las ceva în urma mea. Este al cincilea credit bancar pe care îl fac de când sunt primar”, a precizat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: